У Києві згорів черговий пам'ятник архітектури

Поділитися
© kyiv.mns.gov.ua
Знищена вогнем у Києві 4 серпня будівля на вул. Щорса, 44-Г є пам'ятником архітектури, якому понад 200 років.

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець стверджує, що згоріла в Києві 4 серпня будівля на вулиці Щорса, 44-Г є пам'ятником архітектури, якому понад 200 років, - Київський тюремний замок. Про це повідомляє прес-служба депутата.

Бригинець зазначив що згадана споруда є частиною Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» («Київська фортеця»).

«Насправді цей 200-річний будинок - пам'ятка історії, який знаходиться на закритій території, тому стороння людина проникнути туди не могла. Зважаючи на це, дуже актуальною може бути версія підпалу з метою знищення будівлі для того, щоб на її місці побудувати хмарочос», - заявляє Бригинець.

Тому депутат звернувся в прокуратуру м. Києва з проханням перевірити, чи було відкрито кримінальну справу і чи розглядається саме версія навмисного підпалу будівлі. Також Бригинець наполягає на можливості відкрити провадження за статтею 298 ККУ (в частині знищення, руйнування або пошкодження пам'яток - об'єктів культурної спадщини).

«Оскільки я не зміг потрапити на закриту територію будівлі і особисто перевірити стан пам’ятки, я також звернувся до ДУ охорони культурної спадщини з проханням перевірити стан споруди і ні в якому випадку не допустити її знесення. Я пропоную управлінню звернутись до суду з позовом щодо повернення зазначеної споруди до державної власності», - розповів Бригинець.

Депутат звернув увагу, що останнім часом сталося кілька скандалів навколо музею «Київська фортеця». Останній - це звільнення з посади директора музею В'ячеслава Кулинича.

4 серпня в Печерському районі міста о 5:00 сталася пожежа в двоповерховому відселеному будинку на вулиці Щорса, 44-Г. Пожежно-рятувальні підрозділи, які прибули на місце події, загасили полум'я і виявили тіло чоловіка без ознак життя. Пожежні загасили загоряння на площі 100 кв. м, після чого розібрали дерев'яні конструкції будівлі. !zn

Читайте також:

Суд не визнав Гостинний двір культурною цінністю Києва

На Хрещатику вирубали майже 100 молодих дерев заради фанзони Євро-2012 (фото)


У київському сквері за ніч зрубали 84 дерева

Забудовники знищують Замкову гору: вже вирубали сотню вікових дерев (фото)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі