У Китаї сповільнився темп зростання населення: всього 74 млн людей за 10 років

Поділитися
У Китаї сповільнилися темпи зростання населення. За даними проведеного у листопаді 2010 року перепису, населення країни за 10 років зросло на 74 млн - до 1,33 млрд осіб.

Проведена владою КНР політика жорсткого контролю над народжуваністю, що включає дозвіл лише на одну дитину для більшості міських сімей, призвела до того, що щорічний приріст населення Китаю скоротився до менше 1%. Як очікується, у найближчі десятиліття показник приросту населення перейде у негативний.

При цьому жителі КНР старше 60 років становлять 13,3% населення, що на 3% більше, ніж у 2000 році.

Міські жителі 10 років тому становили 36% китайців, тоді як тепер цей показник наблизився до 50%.

Кількість робітників-мігрантів за цей же період збільшилася майже удвічі, однак сповільнення темпів зростання населення може негативно позначитися на економіці Китаю.

Результати перепису населення у Китаї демонструють як величезні зміни, які відбуваються в суспільстві країни, так і серйозні проблеми, з якими КНР зіткнеться у доступному для огляду майбутньому.

Деякі демографи вважають, що обмеження розміру родини є загрозою для економічного благополуччя Китаю. Зокрема це пояснюється тим, що суспільству буде все важче оплачувати і організувати догляд за населенням похилого віку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі