У Київській області близько ста чорнобильців оголосили голодування (ВІДЕО)

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У місті Сквира Київської області безстрокове голодування оголосили близько ста чорнобильців, звинувативши місцевий пенсійний фонд у порушеннях при перерахунку пенсій. Виплати зменшилися фактично вдвічі. Пенсійний фонд через 26 років після аварії вимагає від чорнобильців документів про те, де вони працювали під час аварії і скільки.

У місті Сквира Київської області безстрокове голодування оголосили близько ста чорнобильців. Люди звинувачують місцевий пенсійний фонд у порушеннях при перерахунку пенсій.

Виплати зменшилися фактично вдвічі. При цьому людей почали позбавляти статусу ліквідаторів. За словами протестувальників, Пенсійний фонд через понад чверть століття після аварії вимагає від чорнобильців документів, де вони працювали під час аварії і скільки. Справа в тому, що більшості підприємств уже не існує, як і їхніх правонаступників. Так було і раніше, свої виплати люди отримували за рішенням судів. Зараз Пенсійний фонд скасував старі рішення суду.


Місцеві чорнобильці згадали протести в Києві під Верховною Радою і заявили, що на такий штурм готові і тут. Глава району Микола Горбалінський, під чиїми вікнами і протестують чорнобильці, спочатку заявив, що проблеми немає, а потім сам звинуватив людей в наклепі. !zn

Читайте також:

Чорнобильці Харкова слідом за луганськими почали безстрокову акцію протесту

У Луганську чорнобильці почали безстрокову акцію протесту

Чорнобильці готують на осінь масштабні акції протесту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі