У Київському СІЗО проходить тотальний плановий обшук

Поділитися
© oda.odessa.gov.ua
Мета обшуку - виявлення технічного стану стін будівель і окремих приміщень, виявлення і вилучення заборонених для зберігання і використання ув'язненими предметів, вилучення зайвих речей для покращення санітарного стану житлових приміщень.

Починаючи з ранку 11 травня, відповідно до заздалегідь затвердженого плану в Київському СІЗО проводиться загальний обшук і технічний огляд приміщень, поінформувала прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"Загальних обшуків і техогляду зазнають всі житлові, комунально-побутові та господарські приміщення установи. Мета обшуку - виявлення технічного стану стін будівель і окремих приміщень, виявлення і вилучення заборонених для зберігання і використання ув'язненими предметів, вилучення зайвих речей для поліпшення санітарного стану житлових приміщень" , - наголошується в повідомленні.

При цьому, як зазначають у відомстві, крім штатного персоналу Київського СІЗО, зважаючи на значний обсяг запланованих робіт, додатково залучено 65 співробітників інших пенітенціарних установ.

Костянтин Усов: «СІЗО - це бізнес, де торгують свободою»


"Перед початком роботи весь залучений персонал був проінструктований на предмет якості проведення обшуків і оглядів, а також недопущення випадків образ або принижень гідності щодо ув'язнених. Питання якісного проведення запланованих заходів контролюється керівництвом установи і регіонального управління", - розповіли у прес-службі ДПтС.

Як повідомлялося раніше, журналіст Костянтин Усов зняв сюжет з приводу порушень конституційних прав громадян, які містяться у Лук'янівському СІЗО, сюжет було показано у телепередачі «Знак оклику» на телеканалі TВi.

Після президент Віктор Янукович запропонував генеральному прокурору організувати перевірку у Лук'янівському СІЗО.

Держпенітенціарна служба тимчасово усунула від виконання обов'язків керівника Лук'янівського СІЗО Євгенія Домбровського на час проведення перевірки щодо фактів зловживань в ізоляторі.

На його місце був призначений Павло Голубовський. !zn

Читайте також:

Ув'язнений втік з Лук'янівського СІЗО, коли охорона спала


Пшонка доручив перевірити СІЗО по всій країні

Керівника Лук'янівського СІЗО відсторонили від посади

Лук'янівське СІЗО ремонтують «заднім числом»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі