У СБУ розповіли, як зв'язали всі теракти в одну справу

Поділитися
© novomoskovsk.eu
Досудове слідство закінчено, і в СБУ вирішили розкрити окремі факти про докази в справі про вибухи в Дніпропетровську, Запоріжжі і Харкові, оскільки така інформація подальшому встановленню істини вже не зашкодить.

Досудове слідство підтвердило, що вибухи в Дніпропетровську, Запоріжжі і Харкові організували одні й ті ж особи.

Про це повідомив начальник слідчо-оперативної групи Служби безпеки України з розслідування вибухів у Дніпропетровську Віталій Маяков в ефірі "Шустер Live", відповідаючи на запитання, як вдалося пов'язати ці вибухи.

"Досудове слідство закінчено, і те, що я назву окремі докази, вже не зашкодить подальшому встановленню істини в справі", - зазначив він.

"Наприклад, на залишках пакета, в якому спрацював вибуховий пристрій у Харкові, виявлено ДНК двох причетних осіб. На конверті з вимогою виплати 5 мільйонів євро, який у Запоріжжі в "Сільпо" виявили ми, виявлені сліди ДНК ще одного фігуранта", - уточнив представник відомства.

"Крім того, під час обшуку у одного з фігурантів вилучено рюкзак, на якому хімічної експертизою встановлено наявність хімічних залишків - це аміачна селітра і кислота - входили до складу саморобного вибухового пристрою", - розповів Маяков.

"Найбільш вражаючий доказ:
порівняльна металознавча експертиза виявила загальнородову приналежність залишку металу на свердлі, що ми вилучили під час обшуку у одного з фігурантів справи, з осколками, які ми вилучили з тіла потерпілого 16 листопада минулого року", - підсумував він.

Як відомо, 13 жовтня 2011 року в центрі Харкова близько другої години ночі стався вибух біля одного з кіосків. Через тиждень, 21 жовтня 2011 року в центрі Запоріжжя в супермаркеті "Сільпо" спрацював вибуховий пристрій в одному з ящиків камери схову.

Ще кілька тижнів потому в Дніпропетровську в ніч на 16 листопада 2011 року на проспекті Карла Маркса вибухнула залізобетонна урна для сміття, в результаті чого загинула одна людина - фінансовий директор однієї з місцевих фірм.

27 квітня в Дніпропетровську вибухнули урни на трамвайній зупинці, постраждало 30 людей, зокрема 10 дітей.

Згідно з версією слідства, ідеологом і організатором вибухів був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами. !zn

Читайте також:

Дніпропетровських політологів підозрюють у всіх вибухах в Україні за останні півроку

Ще один «дніпропетровський терорист» оголосив голодування


Прокуратура пояснила голодування «дніпропетровського терориста» бажанням схуднути (ВІДЕО)


Дніпропетровських терористів викрили в роботі на Партію регіонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі