Учасникам смаження яєчні на Вічному вогні дали по три роки умовно

Поділитися
Печерський районний суд Києва засудив трьох молодих людей, які 20 червня 2011 року смажили яєчню на Вічному вогні у Парку вічної слави в Києві, до трьох років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на два роки.

"Сьогодні у Печерському районному суді суддя зачитав вирок Богдану Тицькому, Кирилу Бабенцову і Олександру Лазаренку, які звинувачуються в імітації смаження так званої "другої яєчні" на Вічному вогні у Парку слави - на підтримку ув'язненої тоді Ганни Сінькової. Їм інкримінували ч.2 ст.297 КК (наруга над могилою)", - пише на своєму сайті блогер Олена Білозерська.

За її даними, суд дійшов висновку про «повну доведеність вини».

«Цей вчинок визнано суспільно небезпечним. Вирок: 3 роки позбавлення волі усім трьом без відбування терміну з випробувальним терміном 2 роки», - зазначає О.Білозерська.

Вона також додала, що адвокат Олег Бондарчук заявив про намір оскаржити цей вирок.

Як повідомлялося, 29 березня 2011 року активістка «Братства» Ганна Сінькова була арештована за те, що 16 грудня 2010 року намагалася підсмажити яєчню і сосиски на Вічному вогні у Парку слави в Києві. Після цього вона три місяці утримувалася у слідчому ізоляторі.

20 червня троє молодих людей, що представилися учасниками арт-групи «Яйце», на знак протесту проти «свавілля влади і чиновників» також готували яєчню на Вічному вогні в київському Парку слави. Таким чином активісти висловили підтримку Г.Сіньковій, що знаходилася в той час під вартою.

22 червня міліція порушила кримінальну справу за фактом осквернення Могили невідомого солдата в Києві у зв'язку з розміщеним в інтернеті відповідним відеороликом.

1 липня 2011 року у Києві було затримано виконуючого обов'язки прес-секретаря Київської міської організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Кирила Бабенцова, активіста «Чорного комітету» Богдана Тицького, а також Олександра Лазаренка (був відпущений під підписку про невиїзд).

За інформацією прес-служби ВО «Свобода», К.Бабенцова та Б.Тицького було затримано 1 липня як підозрюваних у справі щодо другого смаження яєчні на вічному вогні в київському Парку слави 21 червня 2011 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі