Вчені довели, що алкоголем неможливо «залити» горе

Поділитися
© sunroze.ru
Непитущі люди швидше за питущих забувають неприємні трагічні моменти в житті. Алкоголь змушує людину пам'ятати неприємні відчуття, пережиті в складній ситуації.

Вчені у Сполучених Штатах довели, що «заливати горе» немає сенсу, тому що алкоголь тільки посилює травматичний досвід. Дослідження показало, що зловживання не допомагає забути, а змушує повторно прокручувати в голові трагедію.

Якщо людина, яка не п'є, переживе якусь травму, будь то аварія, смерть близької людини або насильство, то вона швидше зможе забути і відновитися, ніж та, що п'є.

Експерименти проводилися на мишах. Місяць одній групі мишей давали алкоголь, а іншій ні. Потім всіх піддослідних били невеликим розрядом струму, який супроводжувався певним звуком.

Після цього удари струмом припинили і просто повторювали звук. «Тверезі» миші набагато швидше забули свій травматичний досвід і перестали боятися цього звуку. А «п'яні» ще дуже довго щоразу з острахом завмирали, асоціюючи звук із болем.

Подібне явище спостерігається у пацієнтів з посттравматичним стресовим розладом, які не можуть подолати страх, навіть перебуваючи у безпечній ситуації. !zn

Читайте також:

Всіх українських школярів будуть допитувати про алкоголь і наркотики

Податкова вимагає від виробників горілки і цигарок терміново «вийти з тіні»

Британські підлітки п’ють найбільше в Європі. Українці - на 22-му місці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі