Вчені визначили найнебезпечніший день для водіння

Поділитися
© zz.te.ua
Вчені з'ясували, що у п'ятницю відбувається найбільша кількість аварій на дорогах. Другим найбільш небезпечним для водіння днем у є середа, далі йдуть четвер, понеділок і вівторок.

Американські вчені з'ясували, який із днів тижня є найбільш небезпечним для водіїв. Принаймні, американських. Як виявилося, це п'ятниця, що, в принципі, не дивно, бо саме в цей день автомобілісти, та й не тільки вони, більше думають про прийдешній вікенд, ніж про справи насущні.

За результатами аналізу отриманих даних, з'ясувалося, що в п'ятницю відбувається найбільша кількість аварій на дорогах країни - понад 4,6 тисячі. «У п'ятницю люди думають про майбутні вихідні, будують плани і менше стежать за дорогою», - прокоментував результати віце-президент страхової американської компанії Nationwide Insurance Білл Віндзор.

При цьому найбільша кількість аварій протягом дня логічно відбувається у години пік, а найпоширенішим типом дорожньо-транспортної пригоди є зіткнення з автомобілем, що їде попереду.

Після отримання результатів, експерти запропонували водіям кілька порад. Наприклад, стежити за дистанцією. Віндзор запропонував зберігати дистанцію між автомобілями на 3-4 секунди і збільшувати цей інтервал у два рази у випадку, якщо йде дощ.

Другим найбільш небезпечним для водіння днем у США є середа. У цей день, за даними дослідження, відбувається 4,2 тисячі ДТП. Далі йдуть четвер, понеділок і вівторок. !zn

Читайте також:

Під час нелегальних вуличних перегонів у Києві загинув чиновник, який раніше відшкодовував ПДВ

В Україні за перше півріччя у ДТП загинуло більше двох тисяч осіб

Українських водіїв зобов'яжуть цілодобово їздити з увімкненими фарами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі