Україна та Угорщина спростять перетин кордону на період Євро-2012

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Київ і Будапешт розробляють стратегію прикордонного співробітництва на період проведення Євро-2012. Планується перерозподілити рух між пунктами пропуску через кордон.

Україна і Угорщина планують спростити перетин спільного кордону під час Євро-2012. Про це домовилися на засіданні українсько-угорської міжурядової комісії голова МНС України Віктор Балога і держсекретар Міністерства юстиції Угорщини Еріка Сабо.

«Одне з важливих завдань сьогодні - організація та забезпечення належного проведення у червні чемпіонату Європи з футболу, що значною мірою буде залежати і від того, як Україна буде приймати гостей з-за кордону. У зв'язку з цим спільно з угорською стороною розглянуто питання, яким чином футболісти і уболівальники безпроблемно, без зволікань можуть потрапити через кордон на стадіони Києва та Львова», - цитує Балогу прес-служба МНС.

Окрім того, як повідомили ZN.UA у посольстві Угорщини, комісія звернулася до компетентної угорської і української влади з проханням докласти всіх зусиль для того, щоб в якості продовження 5-го загальноєвропейського транспортного коридору було побудовано продовження автобану М3 на території України.

Комісія внесла також пропозицію в інтересах більш пропорційного розподілу руху між пунктами пропуску через кордон на загальному відрізку кордону розташувати електронні вказівні табло на швидкісних автошляхах, що ведуть до пунктів пропуску через кордон, які інформують про час очікування на пунктах пропуску. Міністерство національного розвитку Угорщини запропонувало подати спільну заявку на грант ЄС для запропонованої інвестиції.

Незважаючи на те, що на спільному кордоні Угорщини та України, протяжністю у 137 км є 5 пунктів пропуску через кордон, на деяких пунктах пропуску (особливо в пункті Чоп-Загонь) часто виникають затори, довге очікування як щодо легкового, так і вантажного транспорту.

Цю проблему може надалі посилити екстранавантаження під час туристичного сезону, а особливо футбольного чемпіонату Євро-2012. В інтересах поліпшення умов перетину кордону, а особливо для того, щоб обслуговування гостей Євро-2012 викликало задоволення мандрівників, планується забезпечити пропуск мікроавтобусів на всіх 5-ти пунктах пропуску і також пролунали заклики до термінового ремонту поверхні доріг, що ведуть до цих пунктів пропуску. !zn

Читайте також:

Україна розраховує заробити на Євро-2012 мільярд доларів

Стихійну торгівлю прикриють на період Євро-2012

14 робітників загинули в Україні на об'єктах Євро-2012 за час підготовки до чемпіонату

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі