Україна лідирує за кількістю жертв морозів серед європейських країн

Поділитися
В Україні близько тисячі осіб були госпіталізовані з травмами, які викликано переохолодженням і обмороженням.

Жертвами морозів, що встановилися в Європі на початку тижня, стали 112 людей, більше половини з них - українці. Напередодні повідомлялося про 60 загиблих.

Значна частина смертей припала на Україну, де загинули 63 людини. Ще близько тисячі осіб були госпіталізовані з травмами, які було викликано переохолодженням і обмороженням. Температура повітря досягала тут мінус 32,5 градуса за Цельсієм.

Більше десяти осіб стали жертвами холодів у Польщі. За даними місцевої влади, у більшості смертельних випадків мова йде про безпритульних, як правило п'яних, які намагалися сховатися у неопалюваних приміщеннях.

Не менше шести осіб загинули у Сербії, ще 11,5 тисячі опинилися відрізаними від доріг. 12 осіб було врятовано із заметів рятувальними вертольотами.

У багатьох країнах висота снігових завалів сягає п'яти метрів, частина населених пунктів залишилася без електрики. Через холоди припинили роботу освітні та медичні установи, громадський транспорт. Увечері 1 лютого через снігопади закрився аеропорт столиці Чорногорії «Подгориці».

Як повідомлялося, через сильні морози в Києві з 1 лютого тимчасово припинені заняття для школярів, студентів училищ, технікумів та комунальних вишів І-ІІ рівнів акредитації.

!zn

Читайте також

За добу від морозу в Україні померли 20 людей

Балога порадив рятуватися від морозу бігом на 10 км і купанням в ополонці

МНС: морози в Україні триватимуть до середини лютого

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі