Україна посіла 100-е місце в «індексі щастя»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Рейтинг щастя очолили Коста-Ріка, В'єтнам і Колумбія. Україна перебуває на 100-му місці. Для розрахунку «індексу щастя» беруть не ВВП, а суб'єктивну задоволеність життям.

Україна зайняла 100-е місце в рейтингу найщасливіших країн світу за версією британського дослідчого інституту New Economics Foundation (NEF). Список NEF складають раз на кілька років на основі оцінки «індексу щастя» (Happy Planet Index, HPI), у визначенні якої в цьому році взяла участь 151 держава світу.

Для розрахунку індексу HPI враховуюють не валовий внутрішній продукт або середній прибуток на душу населення, а такі фактори та критерії, як суб'єктивна задоволеність життям, очікувана тривалість життя та рівень енергоспоживання. За сукупністю цих показників трійку щасливих держав у 2012 році очолили Коста-Ріка, В'єтнам і Колумбія.

За словами авторів дослідження «індексу щастя», ІПН виявляє принципи, що показують, як можна досягти щасливішого і тривалішого життя, при цьому живучи відповідно до своїх статків у сенсі екології. Метою складання подібного списку було показати, що рівень добробуту не обов'язково має бути прив'язаним до високого рівня споживання ресурсів, зазначають експерти.

Уперше HPI розрахували фахівці New Economics Foundation 2006 року.

Для рейтингу характерно, що перші місця в ньому посідають країни з відносно невисоким рівнем добробуту.

Дуже низьким виявився показник "індексу щастя» в Сполучених Штатах і в Росії. У новому списку найщасливіших країн світу вони посідають 105-ю та 122-й сходинки відповідно.

Індекс щастя на сайті NEF!zn

Читайте також:

Задовольнятися чи бути задоволеними?

Рейтинг страждань: В Україні нещасні 23% населення

А щастя в житті дедалі меншає і меншає

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі