Україна стала 44-ю у світі за якістю продуктів харчування

Поділитися
© retail-guru.com
Україна у рейтингу країн за доступністю для населення і якістю харчових продуктів зайняла 44-ту сходинку, отримавши 58,4 бала. За безпекою і наявністю продовольства Україна випередила лише Таїланд, Болгарію, Перу, Таджикистан.

Україна посіла 44 сходинку рейтингу країн за доступністю для населення та якістю харчових продуктів. Рейтинг складений The Economist Intelligence Unit. Всього в рейтингу було досліджено 105 країн.

Для ранжирування експерти обрали Індекс «впевненості в їжі»: тобто, коли люди в будь-який час мають фізичний, соціальний та економічний доступ до достатньої і поживної їжі, що відповідає їхнім дієтичним потребам для здорового та активного життя.

Основними показниками Індексу «впевненості в їжі» стали: доступність (витрати сім'ї на споживання їжі у порівнянні з іншими витратами), наявність (достатня пропозиція, постачання їжі в середньому на день), якість і безпека продуктів (дотримання харчових стандартів).

Оцінка здійснювалася за шкалою у 100 балів.

Найвищі показники по доступності та безпеки продуктів були зафіксовані у США (89,5). Другу і третю сходинки посіли Данія (88,1) і Норвегія (88.0).

На четвертому місці опинилася Франція (86,8), а на п'ятому - Нідерланди (86,7). У десятку кращих увійшли також Австрія, Швейцарія, Канада, Фінляндія і Німеччина.

Гіршою ж ситуація з наявністю харчових продуктів є у Демократичній Республіці Конго (18,4). На останніх щаблях рейтингу опинилися також Чад (20,2), Бурунді (22,9), Гаїті (24,5), Мадагаскар (26,3), Ефіопія (26,4), Танзанія (26,8), Малаві (27,3), Того (27,5), Судан (27,6).

Україна в рейтингу зайняла 44-ту сходинку, отримавши 58,4 бала. Таким чином, щодо безпеки і наявності продовольства Україна випередила Таїланд, Болгарію, Перу, Казахстан, Азербайджан, Таджикистан. !zn

Читайте також:

Картопля, буряк, хліб і алкоголь - найпопулярніші продукти харчування українців

Росія має намір перевірити українські рибу і м'ясо

Кабмін зобов'яже виробників відповідати за якість продуктів харчування

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі