Україна відновила програму підготовки бойових дельфінів в інтересах ВМС

Поділитися
© delfinariy-chelny.ru
У програму підготовки входять заняття з обстеження ділянок моря, де знаходяться цікаві для військових предмети і позначення їхнього місцезнаходження буями. Тварин також тренують за бойовою програмою атак на підводних диверсантів і кораблі. Для цього на голові дельфіна кріпиться або ніж, або пістолет.

Україна відновила спецпрограми підготовки морських тварин в інтересах Військово-морських сил, у тому числі бойових дельфінів. Про це з посиланням на джерело у силових структурах в Севастополі повідомило російське інформагентство РИА Новости.

Дельфінів для потреб радянського ВМФ готували у Севастополі з 1973 року. Спеціально підготовлені тварини знаходили зброю і військову техніку на дні моря, могли атакувати бойових плавців і кораблі супротивника закріпленими на голові зброєю та вибухівкою.

Після розвалу СРСР і розділу Чорноморського флоту військова частина, в якій готували бойових дельфінів, перейшла українській стороні разом з фахівцями. Дельфінів стали використовувати в мирних цілях - для лікування дітей-інвалідів.

"Зараз в державному океанаріумі України в Севастополі готують десять дельфінів-афалін для виконання спецзавдань військового флоту України, регулярно в акваторії Севастополя українські військові проводять тренування тварин з пошуку предметів на дні моря", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, у 90-ті роки деяких дельфінів використовували в медичних цілях для лікування дітей-інвалідів, що дозволило заробляти кошти для утримання інших тварин. "Але за великим рахунком програма підготовки тварин у військових цілях не припинялася ніколи, але й не афішувалася", - сказало джерело.

- Бойові свині Саламатіна

Він повідомив, що в програму підготовки входять заняття з обстеження ділянок моря, де знаходяться цікаві для військових предмети і позначення їхнього місцезнаходження буями.
Тварин також тренують за бойовою програмою атак на підводних диверсантів і кораблі. Для цього на голові дельфіна кріпиться або ніж, або пістолет.

"Зараз ми плануємо навчання з протидії атаці диверсантів з метою захисту кораблів в бухті і на рейді", - сказало джерело.

Він зазначив, що в 2012 році було проведено кілька тренувань як в акваторії океанаріуму, так і за його межами. Головним завданням було виявлення предмета під водою. "Завдання було виконано, наші дельфіни знаходили предмет і торкалися його пристроєм, закріпленим на голові, після чого на поверхню відстрілювався буй", - сказав співрозмовник агентства.

На сьогоднішній день у світі існують тільки два центри підготовки бойових дельфінів - це база Сан-Дієго (США) та Севастополь. Дані про російські програми використання тварин в інтересах ВМФ РФ не розголошуються. !zn

Читайте також:

Київ і Москва продовжують переговори про модернізацію у Криму ЧФ РФ

Єдиний в Україні підводний човен візьмуть на озброєння в кінці року

Український підводний човен зробив перше за 20 років занурення

Керівництво Саламатіна привело «Укроборонпром» до збитків на сотні мільйонів гривень

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі