Українські моряки повернуться додому після року ув'язнення у Греції

Поділитися
© assol.org.ua
Українські моряки, звинувачені у контрабанді, рік провели у грецькій в'язниці. 30 березня літак з українцями прибуде до Києва.

30 березня в Україну повертаються 6 моряків судна «Генерал Аршинцев», які майже рік перебували в ув'язненні у Греції - судно заарештували за підозрою у контрабанді. Про це повідомила прес-служба фонду допомоги морякам «Ассоль».

«Приліт членів екіпажу судна очікується у Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) о 15.10 рейсом «Афіни-Київ». Моряків зустрічатиме віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, родичі та представники Благодійного Фонду «Ассоль», - йдеться в повідомленні.

«Додому повертаються Олег Яковлев, Андрій Лосєв, Володимир Мітюров з Керчі, а також севастопольці Андрій Гавриленко, Володимир Шерстюк і Сергій Надь», - відзначили у прес-службі.

Нагадаємо, судно «Генерал Аршинцев», що належить українським судновласникам, під українським прапором було заарештовано 21 березня 2011 року при виході з Каріфського каналу (Греція) за звинуваченням у контрабанді.

Членів екіпажу примусово доставили у в'язницю до з'ясування обставин. У них відібрали особисті речі. Кілька місяців до арешту їм не виплачували заробітну плату, тому більшість моряків не мали коштів, щоб внести заставу, і були змушені залишатися у в'язниці.

Читайте також:

Морська галузь: чи пройшла Україна точку неповернення?

Українські моряки стали вигіднішою мішенню для піратів

Українці відбили напад сомалійських піратів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі