Українські суди виносять 0,2% виправдувальних вироків

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Андрій Портнов в інтерв'ю ZN.UA розповів про відсутність в Україні справедливого правосуддя і про новий Кримінально-процесуальний кодекс.

В українській системі правосуддя виноситься лише 0,2% виправдувальних вироків. Новий Кримінально-процесуальний кодекс покликаний суттєво змінити цю статистику.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів керівник Головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов.

З його слів, положення нового Кримінально-процесуального кодексу викликали критику з боку правоохоронних органів, проте адміністрація президента відстояла нововведення.

«Люди в погонах» дуже боролися проти змагальності процесу, прав адвоката, нової системи збирання доказів. Ще їх засмучувало, що запроваджується жорстка процедура, яка не дозволяє застосовувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - розповів Портнов.

«Ми пройшли дуже складний і конфліктний шлях, але не пішли на компроміс із правоохоронними органами і зберегли свою тверду позицію», - додав він.

За словами Портнова, в суперечці з правоохоронцями щодо необхідності нового КПК у нього завжди знаходився аргумент: «В Україні всього 0,2% виправдувальних вироків. Це автоматично вказує на відсутність справедливого правосуддя».

Подробиці читайте в інтерв'ю Андрія Портнова виданню «Дзеркало тижня. Україна». !zn

Читайте також:

Новий КПК буде прийнято не пізніше кінця березня

У ПР пообіцяли, що українців більше не будуть бити в міліції

Портнов розповів, як буде виглядати домашній ареш
т

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі