Українські телеканали відмовляються від політичних новин заради прогнозу погоди

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© globaltrans.web-box.ru
Тільки кожне п’яте повідомлення в телевізійних новинах стосується політики, а тема виборів-2012 взагалі не обговорюється.

На початку року виборів до Верховної Ради українські телеканали уникають детального висвітлення політичних новин. Головні теми новин лютого - катастрофи, ДТП, а також аномальні морози.

Тільки кожне п’яте повідомлення в новинах стосується політики, а тема виборів-2012 взагалі не обговорюється.

Про це свідчить дослідження «Моніторинг українських новин», проведене Академією української преси за участі співробітників Інституту соціології НАН України.

Згідно з дослідженням, текст якого є в розпорядженні ZN.UA, два різновиди подій домінують в новинах лютого: катастрофи/ДТП – 16%, а також морози й заметілі – 15%.

Напруження у відносинах Росії та України з проблем газу, сиру й двосторонніх відносин сумарно охоплює 10% згадуваних подій.

Про вибори-2012 говорилось тільки в контексті інших подій (2%), тобто жодного разу вона не була головною подією. Касетний скандал у ВР не став резонансною подією тижня, інформації про нього не більше, аніж про літню європейську першість з футболу (2%). На такому ж рівні телеканали інформували про виступ Віктора Януковича у ВР.

Як і у вересні минулого року увага телеканалів до реформ в Україні мінімальна (1%), як і до виборів нового уповноваженого ВР з прав людини (2%). !zn

Читайте також:

Друковані ЗМІ скоротили доходи від реклами у 2011 році, інтернет - збільшив

Нацрада позапланово перевірить 9 каналів: мало уваги приділяють дітям

Рада заборонила ворожок на телебаченні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі