Українських водіїв зобов'яжуть цілодобово їздити з увімкненими фарами

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Серед змін у правилах дорожнього руху - вимога 7 місяців на рік цілодобово їздити з увімкненими фарами - з 1 жовтня по 1 травня. Штраф для порушників пропонують ввести в розмірі 340-425 грн.

Кабмін за ініціативою ДАІ підготував зміни до правил дорожнього руху. Проект вже пройшов стадію громадського обговорення, і зараз до нього вносяться фінальні поправки, пише газета «Сегодня».

Серед змін вимога 7 місяців на рік цілодобово їздити з увімкненими фарами - з 1 жовтня по 1 травня. Штраф за порушення пропонують ввести у розмірі 340-425 грн.

Також пропонується ввести підстави для додаткових обмежень швидкості. Поруч зі знаком, що обмежує швидкість, повинен бути знак, що пояснює, чому треба їхати повільніше (наприклад, попереду дорожні роботи, пішохідний перехід, школа).

Тимчасові обмеження пропонується вводити не тільки при дорожніх роботах, а й у місцях проведення масових або спеціальних заходів (мітинги, навчання) і при стихійних лихах.

Постійні обмеження пропонується вводити на небезпечних ділянках доріг і вулиць (круті повороти, обмежена видимість, звуження дороги); перед пішохідними переходами; перед стаціонарними постами ДАІ; на ділянках доріг біля шкіл, дитсадків, дитячих оздоровчих таборів.

Також пропонується перед знаком «Контроль», що забороняє проїзд без зупинки (перед постом ДАІ, прикордонної служби, митниці, пунктом оплати на платних дорогах тощо) повинні бути завчасно встановлені кілька знаків, що обмежують швидкість (наприклад 90 км / год, через 100 метрів - 70 км / год тощо). Зараз таких знаків немає.

У прес-службі управління ДАІ МВС нам повідомили, що зараз обробляються зауваження до проекту, і можливі зміни. Наприклад, скоротять період їзди з увімкненими фарами (до 1 квітня, а не до 1 травня).

Також у ДАІ обіцяють спочатку не штрафувати, а тільки попереджати за вимкнені удень фари. !zn

Читайте також:

Янукович схвалив збільшення штрафів за незаконні «мигалки» до 50 тис. грн

Харківським даішникам до Євро-2012 пошили форму «космічних десантників» (фото)

Соціологи знайшли в Україні людей, яким подобається, як працює ДАІ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі