Українці не постраждали в результаті теракту у Болгарії, - МЗС

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Громадян України, за попередньою інформацією, немає серед загиблих і постраждалих в результаті теракту в аеропорту болгарського міста Бургас.

За інформацією Міністерства закордонних справ України, серед загиблих і постраждалих під час вибуху автобуса в Болгарії українських громадян немає. Про це повідомив речник МЗС Олександр Дікусаров.

"За інформацією консульства України у Варні, отриманою від місцевих правоохоронних органів, станом на 22 години 18 липня український громадян серед постраждалих в результаті теракту немає", - повідомив сказав він.

Представник МЗС висловив співчуття потерпілим і родичам загиблих.

«Ми стурбовані інформацією про вибух, який торкнувся невинних людей. І ми висловлюємо наші щирі співчуття сім'ям і близьким загиблих і постраждалих громадян дружньої країни Ізраїль. Ми будемо далі стежити за ситуацією», - зазначив він.

Також він зазначив, що в Україні переконані, що будь-які прояви тероризму не мають виправдання, а подібні терористичні акти, внаслідок яких гинуть безневинні люди, за будь-яких умов не можуть бути засобом для досягнення політичних чи якихось інших цілей.

Нагадаємо, 18 липня в болгарському аеропорту Бургас вибухнув автобус. Станом на 19 липня внаслідок вибуху загинули 8 людей, а понад 20 отримали поранення.

Як повідомили болгарські вартові, автобус підірвав терорист-смертник.

Очевидці вибуху туристичного автобуса в міжнародному аеропорту Бургаса повідомили про те, що теракт стався в той момент, коли транспортний засіб виїжджав з території аеропорту на шосе в напрямку центру міста.

Свідки ситуації, які побажали залишитися анонімними, розповіли, що терорист-смертник, який підірвав автобус, був серед туристів.

«В руках у нього була валіза. Терорист підірвав автобус в той момент, коли всі пасажири перебували на борту транспортного засобу. Вибух стався у передній частині салону: смертник підірвав себе у декількох метрах від водія, як тільки автобус рушив», - повідомили свідки.

Смертник був членом угруповання Хезбала. Більшість загиблих і постраждалих - громадяни Ізраїлю. !zn

Читайте також:

Теракт в аеропорту Бургас здійснив смертник, - МЗС Болгарії


МЗС Болгарії повідомив про шість загиблих в результаті теракту в Бургасі

Прем’єр Ізраїлю заявив про причетність Ірану до теракту в Болгарії

Теракт в Болгарії: підірвано автобус з ізраїльськими туристами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі