У Рейтингу процвітання Україна розташувалася між Ботсваною і Перу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Рейтингу процвітання лондонського Legatum Institute Україна розташувалася на 71 позиції. Це досить високе місце, враховуючи, що в більшості подібних рейтингів Україна перебуває у другій сотні країн.

Україна зайняла 71 місце в рейтингу процвітаючих країн світу. Норвегія посіла перше місце, на другій позиції - Данія, першу трійку замикає Швеція. У рейтингу 2012 року, що складається лондонським Legatum Institute, США вперше не увійшли в першу десятку найбільш процвітаючих країн планети і зайняли 12 сходинку.

«США зіткнулися зараз зі складними проблемами зростаючого держборгу, низького економічного зростання, - зазначив глава інституту Джеффрі Гедмін. - У результаті «американська мрія» виявилася під загрозою зникнення».

На четвертій позиції рейтингу - Австралія. За нею в порядку убування ідуть Нова Зеландія, Канада, Фінляндія, Нідерланди, Швейцарія. Першу десятку замикає Ірландія. Слідом за нею йдуть Люксембург, США, Великобританія, Німеччина, Ісландія, Австрія, Бельгія. Замикають другий десяток Гонконг, Сінгапур і Тайвань, слідом йдуть Франція, Японія та Іспанія.

У рейтингу Legatum Institute Україна розмістилася на 71 позиції, пропустивши вперед Ботсвану (70), Колумбію (69) і Парагвай (68). Слідом за Україною йдуть Перу (72), Марокко (73) і Південна Африка (74).

Рейтинг найбільш процвітаючих країн світу оцінює досягнення кожної держави за 8 категоріями. Це - міць економіки, діловий клімат, ефективність управління, система освіти, рівень охорони здоров'я, безпека та верховенство закону, особиста свобода людини, соціальний капітал. У нинішньому році в рейтинг увійшли 142 країни світу. !zn

Читайте також:

Дніпропетровськ, Донецьк та Запоріжжя очолили світовий рейтинг міст, що вимирають

Україна піднялася в рейтингу конкурентоспроможності економік на 9 рядків

Україна посіла 100-те місце в «індексі щастя»

Україна опустилася у рейтингу свободи преси, - Freedom House

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі