Україна посіла 78 місце у рейтингу країн, у яких найкраще народитися

Поділитися
© ZN.UA
У рейтингу країн, найбільш сприятливих для народження дитини, перше місце зайняла Швецарія, друге і третє місця розділили Австралія та Норвегія. Україна опинилася лише на 78 позиції, обігнавши Кенію і Нігерію.

Чверть століття тому, коли The Economist Intelligence Unit вперше склав рейтинг країн, що володіють найбільшим потенціалом ву середньостроковій перспективі, США займали почесне перше місце. Саме у цій країні краще було народитися всім тим, хто з'явився на світ у 1988 році: до досягнення зрілого віку, ну тобто, приблизно в наші дні, у них життя було б найкращим на планеті. За минулі роки розстановка сил на політекономічній карті світу істотно змінилася, та й учені додали точності своїм прогнозам. Так що жінкам, що збираються у 2013 році стати матерями, варто ознайомитися з новим рейтингом країн, який обіцятиме дитині краще майбутнє.

На першому місці знаходиться хранитель заощаджень навіть складно уявити наскільки значної частини світових багатіїв і оплот європейської стабільності - Швейцарія. У першій десятці, до речі, європейських держав багато, але лише одна з них входить в зону євро - це Нідерланди, що розташувалися на восьмому місці. Країни ж єврозони, які відчувають істотні економічні проблеми, розташовуються переважно в другій і третій десятці. А ось третє, четверте і п'яте місця займають, відповідно, Норвегія, Швеція і Данія.

Якщо ж у Скандинавії або біля підніжжя швейцарських Альп облаштуватися можливості поки немає, то можна спробувати народити малюка в Австралії - вона на другому місці рейтингу. Шосте і сьоме місця у сусідів - Сінгапуру й Нової Зеландії. На дев'ятому місці розташувалася Канада, а замикає ТОП-10 найбільш сприятливих для народження дитини країн Гонконг.

Дослідники відзначають, що за роки проведення даного дослідження їм вдалося істотно поліпшити методологію. У підсумку зараз при складанні рейтингу одночасно враховується маса показників, як об'єктивних - наприклад, середній рівень доходу, так і суб'єктивних - оцінка самими резидентами ступеня свого задоволення від життя.

Так що гроші - це, дійсно, важлива умова для щастя, прийшли до висновку дослідники, але й інші фактори відіграють важливу роль. Тому колишні лідери США цього разу виявилися лише на 16-му місці, поділивши його з «локомотивом ЄС» Німеччиною і пропустивши вперед Тайвань (14) і Бельгію (15). Також у другій десятці - Фінляндія (11), Ірландія (12), Австрія (13), ОАЕ (18), Південна Корея (19) та Ізраїль (20).

З колишніх країн соцблоку найбільш радісні перспективи, якщо вірити дослідникам The Economist, у Чехії (28, ділить місце з Іспанією), Словенії (32) і Польщі (33). З колись добрих сусідів з СРСР найкращі умови для майбутніх поколінь створили Естонія (44, на тому ж місці Венесуела), Латвія (48), Литва (57).

А ось в Україні The Economist дітей народжувати не радить - у неї тільки 78 місце, а решта колишніх держави РСР у рейтинг і зовсім не увійшли. Як не потрапила сюди і половина країн «арабської весни»: Туніс і Єгипет розташувалися на 59 і 60 місцях відповідно, а от Лівія та Ємен в рейтинг не потрапили. Причина проста: The Economist вважає, що «арабське літо» в цих країнах настане не скоро.

Де стоїть з'явитися на світ в 2013 році:

1. Швейцарія

2. Австралія

3. Норвегія

4. Швеція

5. Данія

6. Сінгапур

7. Нова Зеландія

8. Нідерланди

9. Канада

10. Гонконг

<...>

78. Україна

79. Кенія

80. Нігерія. !zn

Читайте також:

У МОЗ вважають, що українкам потрібно народжувати по 3-4 дитини, аби поліпшити демографічну ситуацію в країні

За народження першої дитини платитимуть майже 30 тисяч гривень

Понад 80% українців не планують найближчим часом народження дитини

Депутати хочуть повернути податок на бездітних, що діяв за часів СРСР

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі