Українським чиновникам заборонили лаятися матом

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В кодекс поведінки держслужбовців внесені зміни, згідно з якими чиновник має дотримуватися правил пристойності і керуватися у своїх діях вимогами законів.
Головне управління державної служби України внесло зміни до Загальні правила поведінки державного службовця. Текст відповідного наказу розміщений на сайті Держслужби.
Зокрема за наказом держслужбовцям потрібно «дотримуватись загальновизнаних етичних норм поведінки, культури спілкування (уникати нецензурної лексики, не допускати використання підвищеної інтонації при спілкуванні)».
«У разі отримання для виконання рішення або доручень, які суперечать законодавству України або становлять загрозу охоронюваним законом правам, свободам чи інтересам окремих громадян, юридичних осіб, держави чи громадським інтересам, державний службовець зобов'язаний негайно в письмовій формі повідомити про це керівнику органу державної влади, в якому він працює», - говориться в наказі.
Також документом передбачається, що «про виявлення неправомірної вигоди або дарунку (пожертви) складається акт у довільній формі, в якому зазначаються характеристики неправомірної вигоди або дарунку (пожертви) і обставини, при яких він був виявлений. Акт підписується державним службовцем, який виявив неправомірну вигоду чи подарунок (пожертва), і безпосереднім керівнико».
Крім того, у наказі наголошується, що, якщо керівник органу державної влади виявив неправомірну вигоду чи подарунок (пожертва), акт про виявлення неправомірної вигоди або дарунку (пожертви) підписує керівник органу державної влади та його заступник. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі