Українці не можуть вибратися з Сирії, бо не попереджені про евакуацію

Поділитися
© Ok.Lviv (panoramio.com)
Багатьом громадянам України досі не вдалося евакуюватися з охопленої громадянською війною Сирії. Людям не вистачає оперативного зв'язку з посольством, а дипломати скаржаться, що поява літаків для евакуації застає їх зненацька.

Українцям, до яких вдалося додзвонитися журналістам з Києва, про український літак не чули - кажуть, консульська служба їх не попередила. У дипмісії пояснюють: про евакуацію із Сирії, заплановану на 30 серпня, самі дізналися о 5-й годині вечора 29 серпня.

«Часу було мало. Багато хто відмовлявся, тому що не встигали», - повідомили в консульстві.

Дипломати нарікають на телефонний зв'язок, яий через війну в Сирії став украй нестабільним. Кажуть, цілі райони можуть бути відрізаними від лінії, тому вчасно повідомити всіх українців в таких умовах - нереально. Як наслідок, у столичному аеропорту «Жуляни» літак з Дамаска приземлився напівпорожній. На борту було лише 60 пасажирів. Кого не встигли доставити на Батьківщину спецрейсом, планували влаштувати на регулярний літак з пересадкою в Йорданії. Однак авіакомпанія припинила польоти до Сирії мінімум на тиждень.

У МЗС вважають, що українські дипломати зробили все, що могли. Як тепер будуть вирішувати проблему з евакуацією - не говорять.

Як повідомлялося, 26 липня Україна провела евакуацію українських громадян із Сирії. Евакуація була проведена МЗС у співпраці з Міністерством надзвичайних ситуацій (МНС). Увечері в четвер два літаки Ан-32 МНС України доставили в київський аеропорт «Бориспіль» 62 українця, включаючи 34 дитини. Посольство України в Сирії продовжує пошук українських громадян, які бажають виїхати з Сирії.

За даними ООН, з початку антиурядових демонстрацій в Сирії загинуло 16 тис осіб, більша частина яких - мирне населення. !zn

Читайте також:

Україна почала евакуацію своїх громадян з Сирії

Евакуйовані з Сирії українки розповіли про війну


Ізраїль не буде завдавати удару по Ірану до президентських виборів у США

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі