УПЦ МП залишилася без фінансової підтримки

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Один з найбільших спонсорів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), підприємець Віктор Нусенкіс, згортає фінансову підтримку церкви, зокрема, відмовляється від виділення коштів на створення телепрограми «Світ православ'я».

Голова холдингу «Донецьксталь» Віктор Нусенкіс під час проведення Помісного собору УПЦ МП, на якому планувалося ухвалити новий Статут церкви, який передбачав розширення її автономії, у своєму виступі назвав собор «зборищем», за що митрополит Володимир зробив йому зауваження. Після цього В.Нусенкіс нібито заявив, що «автокефалії в УПЦ МП ніколи не буде», пише Коммерсант-Украина.

За інформацією джерел газети, у суперечку з підприємцем вступив митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук), відомий своїми публічними заявами про необхідність автокефалії. Він зазначив, що якщо віруючі УПЦ МП ухвалять відповідне рішення, то вона буде. У відповідь пан В.Нусенкіс сказав, що «ніякої автокефалії і близько бути не може».

За даними видання, В.Нусенкіс надавав значну допомогу УПЦ МП, жертвуючи митрополії щомісяця 1 млн грн. Тепер цих коштів церква може позбутися, оскільки після скандалу, що стався на соборі, підприємець вважає недоцільним підтримувати УПЦ МП. Підтвердженням цих намірів стало припинення фінансування зйомок і виходу в ефір програми «Світ православ'я», яка транслювалася на телеканалі «Глас».

Тепер кошти, які В.Нусенкіс виділяв митрополії, він має намір направити на фінансування організацій, які виступають проти автокефалії УПЦ МП.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі