Ураган «Сенді» знищив легендарний корабель, який знімався у «Піратах Карибського моря»

Поділитися
Ураган «Сенді» знищив легендарний корабель, який знімався у «Піратах Карибського моря» © rnd-sale.ru
Через ураган «Сенді» затонув вітрильник Bounty, на якому проходили зйомки фільму «Пірати Карибського моря». На борту судна була виявлена ​​теча, він почав тонути за 160 миль від епіцентру урагану.

На шляху урагану «Сенді» у Північній Кароліні затонув легендарний вітрильник Bounty, який використовувався у зйомках популярної серії «Пірати Карибського моря».

Судно, на якому знаходилися 16 осіб, перестало виходити на зв'язок у неділю вночі. У понеділок вранці берегова охорона почала пошуки вітрильника. Коли рятувальники, що обстежували район з повітря, виявили вітрильник, екіпаж вже покинув потопаюче судно і перебрався на рятувальний пліт. Незважаючи на складні погодні умови, викликані ураганом «Сенді», - вітер, що досягав 65 кілометрів на годину і хвилі заввишки більше трьох метрів - рятувальники змогли підняти мореплавців на борт вертольота.

Проте пізніше з'ясувалося, що врятуватися вдалося не всім. Як розповів власник судна Боб Хансен, під час посадки на пліт трьох моряків хвилею змило в воду. Одному з них вдалося дістатися до плота, ще двох, в тому числі капітана судна Робіна Волбріджа, віднесло течією.

Bounty був побудований у 1962 році для зйомок фільму за участю Марлона Брандо «Бунт на борту Bounty», а у 2000-ні роки корабель використовувався в зйомках популярної серії «Пірати Карибського моря».

- Ураган «Сенді» обрушився на США: 70 загиблих, Нью-Йорк підтоплений і знеструмлений (ВІДЕО)

Вітрильник також здійснював туристичні круїзи по Карибському морю.

Нагадаємо, жертвами урагану «Сенді», який обрушився на східне узбережжя США і Канади минулої ночі, стали щонайменше 13 осіб. По всьому Карибському басейну стихія забрала життя не менше 70 людей. Без електрики залишилися 6 млн осіб, паралізовано рух транспорту, закриваються федеральні установи.

Ураган «Сенді», названий «Франкеншторм», вже забрав життя близько 40 осіб. За даними національної метеорологічної служби США, основний удар стихії припаде на штати Нью-Йорк і Нью-Джерсі.

Президент США Барак Обама розпорядився привести в стан підвищеної готовності підрозділи надзвичайних служб у регіонах, по території яких пройде ураган «Сенді». Про це повідомила прес-служба Білого дому.

Тропічний шторм «Сенді», який сформувався в західній частині Карибського басейну, почав набирати силу після проходження Ямайки. Він був перекваліфікований в ураган першої категорії небезпеки за шкалою Саффіра-Сімпсона ввечері у середу. Після Куби ураган пройшов над Гаїті і попрямував у бік Багамських островів. Надалі синоптики прогнозують його шлях уздовж східного узбережжя США.

Загальні збитки економіки США від урагану «Сенді», що обрушився минулої ночі на Східне узбережжя США, можуть перевищити $20 млрд, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані дослідницької компанії Kinetic Analysis Corp.

Лише $7-8 млрд - це застраховані збитки. Значна частина загальних втрат припаде на частку муніципалітетів, які будуть змушені відновлювати зруйновану інфраструктуру.

Американські фондові майданчики, в тому числі New York Stock Exchange, ринок облігацій у вівторок знову будуть закриті. Припинена робота низки великих підприємств, включаючи заводи General Motors. !zn

Читайте також:

Збитки економіки США від урагану «Сенді» можуть перевищити $20 млрд

Вашингтон готується до найбільшої за 16 років повені. Пентагон може затопити (ВІДЕО)

Ураган «Сенді» може знизити шанси Обами на перемогу у президентських виборах

Ураган «Сенді» пройшовся США

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі