Ядерні реактори АЕС «Фукусіма» відновити не вдасться

Поділитися
© bigmir.net
Ядерні реактори першого, другого, третього та четвертого енергоблоків атомної електростанції «Фукусіма-1» в Японії не видається можливим відновити. Їх буде списано.

За словами керівника компанії-оператора Tokyo Electric Power Company Цунехіси Кацумати, у компанії немає іншого вибору, крім як позбутися від цих реакторів. TEPCО вперше з моменту землетрусу визнала, що пошкоджені енергоблоки відновленню не підлягають.

Майбутнє інших двох енергоблоків, які на момент землетрусу не працювали й практично не зазнали пошкоджень, не визначено. Кацумата зазначив, що питання їхнього запуску буде обговорено з урядом і жителями префектури Фукусіма.

Тим часом генеральний секретар уряду Японії Юкіо Едано висловився за закриття всіх енергоблоків «Фукусіма-1». За його словами, таке рішення виправдане з точки зору суспільства. Раніше повідомили, що TEPCО збирається зупинити будівництво ще не зведеної АЕС у префектурі Аоморі.

Цунехіса Кацумата тимчасово виконує обов'язки президента TEPCО. Він прийняв на себе повноваження після того, як стало відомо про госпіталізацію голови компанії. З моменту аварії офіційний президент практично перестав з'являтися на публіці, висловлювалися припущення, що він міг накласти на себе руки.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі