Усі обвинувачені в справі Оксани Макар брали участь у насильницьких діях

Поділитися
Між трьома обвинуваченими у справі Оксани Макар була злочинна змова з метою вбити жертву і приховати сліди злочину.

Всі троє обвинувачених у справі Оксани Макар є учасниками насильницьких дій щодо жертви. За словами адвоката матері Оксани Макар Олександра Скоробогатова такий висновок можна зробити після перегляду відеозапису допиту обвинуваченого Максима Присяжнюка, який відбувся на закритому засіданні Центрального районного суду Миколаєва.

Як розповів журналістам Скоробагатов, усі насильницькі дії Євгена Краснощока (підозрюваний у вбивстві та згвалтуванні Макар) відбувалися з мовчазної згоди двох інших обвинувачених.

За його словами, «Присяжнюк бачив, як Краснощок душив Оксану проводом або кабелем білого кольору. Ставши свідком того, як Краснощок займається сексом з нібито мертвою жертвою, Присяжнюк не зупинив його і навіть нічого йому не сказав, пояснивши це станом шоку. Присяжнюк бачив, як Краснощок стояв ногою на горло потерпілої, а потім прибрав ногу. До того ж Присяжнюк пізніше знайшов розтрощений телефон Оксани, без акумуляторної батареї, що означало, що хтось із трьох його розібрав, щоб Оксана не могла подзвонити і попросити про допомогу».

Адвокат також розповів, що згідно відеодопросу, «після того, що сталося, всі троє прали свої речі, і Присяжнюк дав Краснощокові свої джинси».

Як відзначив інший адвокат матері Макар Тетяни Суровіцкой Віктор Василюк, у своїх свідченнях Присяжнюк зізнався, що розмови про те, що вони будуть займатися сексом, не було, також як не було на це і згоди Оксани.

«Він (Присяжнюк) просто вирішив, що це потрібно зробити», - пояснив Василюк.

Він також уважає, що є всі докази того, що між обвинуваченими було злочинна змова з метою вбити жертву і приховати сліди вбивства, хоча раніше Присяжнюк стверджував, що у них не було жодних обговорень.

«На цьому відеозаписі він сам підтвердив те, що вони обговорювали з Краснощоком, куди ховати тіло, де є будівля. Тобто було обговорення цього питання і змова», - зробив висновок Василюк.

На наступному засіданні, призначеному на вівторок, 28 серпня, буде заслухана відеозапис допиту третього обвинуваченого - Краснощока.

Як повідомлялося, 9 березня 2012 року в Миколаєві троє молодих людей заманили до квартири 18-річну Макар, згвалтували її, а потім намагалися спалити живцем. У покинутій будівлі дівчину знайшов перехожий. Близько трьох тижнів медики боролися за життя Макар, але 29 березня вона померла в Донецькому опіковому центрі. Кримінальну справу суд розглядає щодо Kpacнoщокa, Пoгocянa і Пpіcяжнюкa. Всіх трьох звинувачують у злочинах, передбачених пунктами 4, 10, 12 ч. 2 cтaтті 115, ч. 4 cтaтті 152 Кримінального кoдeкca Укpaїни. !zn

Читайте також:

Один з ґвалтівників Оксани Макар випадково здав міліції свого подільника

Підсудного у справі Оксани Макар і paнішe звинувачували у зґвалтуванні

Ґвалтівник Оксани Макар не пам’ятає, що робив, бо був п’яний

Один із ґвалтівників Оксани Макар шкодує, що не вбив свого спільника

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі