Зусиль Табачника не вистачило, щоб у «Шанхайський рейтинг-2011» потрапив український ВНЗ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В опублікованому світовому рейтингу університетів за 2011 рік, який щорічно складає Університет Цзяотун (відоміший як Шанхайський рейтинг), Гарвард посів перше місце.

Крім того, до першої п'ятірки потрапили ще три американських ВНЗ. Друге місце посів Стенфордський університет, який у 2010 році був третім. Третє місце Массачусетський технологічний інститут, що не потрапив до п'ятірки в 2010 році. Каліфорнійський університет, що був у 2010 році другим, опустився на четверте місце. Британський Кембридж, як і рік тому, залишився на п'ятому місці.

У першу сотню потрапив російський Moscow State University (77 місце).

Saint Petersburg State University опинився в четвертій сотні. У четверту сотню також потрапили польські University of Warsaw і Jagiellonian University.

Українських ВНЗ списку з 500 світових навчальних закладів немає.

Нагадаємо, що раніше Міносвіти потрапило в скандал, пов'язаний із зарахуванням українських вишів у сфабрикований світовий рейтинг. На засіданні громадської гуманітарної ради в серпні минулого року Янукович поставив завдання, щоб 3-5 університетів Україні увійшли до ВНЗ, визнаних у світі.

У березні цього року чиновники Міносвіти Україні заявили, що завдання президента виконано і в міжнародний рейтинг потрапило 5 українських вишів. За інформацією незалежного російського рейтингового агентства "РейтОР", в остаточний список із 430 унівеситетів потрапили: Харківський національний університет - 287-289 місце в рейтингу; Національний технічний університет України "Харківський політехнічний інститут" - 356 місце; Донецький національний технічний університет - 409 місце; Донецький національний університет - 421 місце,
Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського - 426 місце.

Як виявилося згодом, чиновники Міносвіти послалися на нікому невідомий російський рейтинг за 2009 рік. На сайті компанії "РейтОР" представлено одне дослідження глобального рейтингу вищих навчальних закладів, датоване 2009 роком. І позиції українських ВНЗ, представлені в цьому рейтингу, цілком відповідали позицям, озвученим Міносвіти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі