Звільнена гендиректор Печерської лаври буде судитися з Міністерством культури

Поділитися
Вікторія Ліснича збирається судитися з Міністреством культури, оскільки двічі нібито попередила про свою хворобу, але, не дивлячись на це, її звільнили за відсутність на роботі.

Звільнена генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторія Ліснича має намір домагатися свого поновлення на цій посаді, навіть шляхом звернення до суду. Про це адвокат Лісничої Людмила Ходос заявила сьогодні під час прес-конференції.

За словами Ходос, в даний час її клієнтка намагається поки «мирним шляхом» довести незаконність відсторонення від посади. Адвокат зазначила, що Міністерство культури звільнило Лісничу із займаної посади, посилаючись на те, що ніхто не знав про місце її знаходження 9 серпня - саме у той день, коли видано наказ про її звільнення.

Ходос стверджує, що 9 серпня вранці Ліснича по телефону повідомила міністру культури Михайлові Кулиняку про те, що вона знаходиться на стаціонарному лікуванні. "Доказом цього є не тільки роздруківка оператора мобільного зв'язку, але і записана на диктофон розмова. Ми вважаємо, що Міністерство культури було належним чином повідомлено про її відсутність", - сказала вона.

Крім того, додала Ходос, один із заступників Лісничої повідомив листом керівництву Міністерства культури, що в даний час саме він виконує обов'язки гендиректора заповідника через хворобу Лісничої. "Незважаючи на ці два повідомлення, приймається наказ про звільнення Лісничої за статтею 41 пункт 1 КЗпП - одноразове грубе порушення", - сказала адвокат.

- Колишня модель зізналася, що дала хабар $ 50 тис. міністру культури за посаду в Печерській лаврі

Ходос зазначила, що надіслала Кулиняку лист, в якому зазначено, що наказ про звільнення Лісничої був виданий всупереч чинному законодавству. "Ми поки просимо врегулювати це питання мирним шляхом. Існують, як мінімум, дві підстави для скасування наказу - перебування на лікарняному та ознайомлення з основами, попередніми наказами, чого зроблено не було", - сказала адвокат.

Ходос додала, що підставою для видання наказу про звільнення стала службова записка департаменту Міністерства культури, датована 7 серпня, проте досі ніхто не знає змісту цієї записки. "Якщо пан міністр погодиться на нашу пропозицію і визнає дії міністерства в цій частині незаконними, я сподіваюся, що ми не підемо в суд. В іншому випадку ми змушені будемо звернутися за захистом своїх порушених прав до суду, і будемо клопотати про відновлення на роботі, стягнення коштів за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди", - сказала Ходос.

Під час прес-конференції було оприлюднено аудіозапис, зроблений вдень 9 серпня, нібито розмови першого заступника міністра культури Юрія Богуцького з журналістом одного з видань, яка підтверджує, що знає про те, що Ліснича знаходиться на лікарняному. Сама Ліснича не брала участі у прес-конференції, оскільки перебуває в лікарні. !zn

Читайте також:

Нова гендиректор Лаври, призначена міністром Кулиняком, відновила звільнену модель Прокаєву на посаді

Після скандалу в Лаврі вхід туди подешевшав з 50 до 3 грн

Скандал в Лаврі набирає обертів: гендиректора звільнено слідом за заступником

Колишню модель Владу Прокаєву звільнили з Лаври після корупційного скандалу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі