В Афінах судді виправдали Сократа через 2500 років

Поділитися
Сократа судили десять відомих юристів з Великобританії, Франції, США, Швейцарії та Греції і 866 глядачів. Думки суддів розділилися порівну, що згідно з Афінськими законами сократівського часу означає, що він був би виправданий. У 399 році до нашої ери філософа звинувачували в тому, що він не визнає богів і розбещує розум молодих людей.

В Афінах відтворили суд над філософом Сократом, античний філософ був виправданий через майже 2500 років після смерті. Цього разу, правда, Сократ із зрозумілих причин не з'явився в суді особисто, як в античні часи, а замість нього виступали десять адвокатів і правозахисників, повідомляє France24. Суду не вистачало знаменитої сократовской іронії, проте і вердикт був іншим.

Суд над Сократом відбувся в 399 році до нашої ери. Філософа звинувачували в тому, що він не визнає богів і розбещує розум молодих людей. Сократ, який захищав себе самостійно, насміхався і закликав винагородити себе за скоєне. Його було визнано винним у змові проти Афін і засуджено до смертної кари або вічного вигнання. Сократ обрав смерть, випив отруту - цикуту і через кілька хвилин помер, будучи в повній свідомості.

Цього разу слухання організував Фонд Онассіса. Сократа судили десять відомих юристів з Великобританії, Франції, США, Швейцарії та Греції і 866 глядачів.

Думки суддів розділилися порівну, що згідно з Афінським законами сократівського часу означає, що він був би виправданий. Серед глядачів 584 людини порахували філософа невинним, 282 - винним. Таким чином, Сократа було виправдано. !zn

Читайте також:

МВФ відмовився працювати з тимчасовим урядом Греції

ЄС готовий допомогти Греції залишитися в єврозоні, але вимагає виконання зобов'язань


ЄС і ГРЕЦІЯ: обопільний блеф

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі