В Англії невідомий придбав за 6 тис. дол посмертну маску Сталіна

Поділитися
Посмертну маску Сталіна продано на аукціоні в англійському графстві Шропшир за 6 тис. дол невідомому покупцеві. Однак це лише друга копія маски покійного лідера СРСР - близько десятка інших розкидані по всій території колишнього союзу.

Посмертну маску Йосипа Сталіна було продано на аукціоні в англійському графстві Шропшир сьогодні за 3,6 тис. фунтів (близько 6 тис. дол.)

Ім'я покупця невідомо, покупка була здійснена по телефону.

Бронзова відливка обличчя та рук Сталіна йшла лотом № 339. За словами представників аукціонного будинку Mullock's, це всього лише друга копія маски покійного радянського лідера, що опинилася на Заході. Решта, близько десятка, знаходяться на території колишнього СРСР - наприклад, у музеї Сталіна в Горі.

У 1990 році дві маски Сталіна привіз до Великобританії підприємець Джеймс Бірч, який у той час займався організацією виставок британського мистецтва в Москві.

Одна з масок одразу ж була продана в приватну колекцію на аукціоні Sotheby's.

За словами Річарда Вествуд-Брукса з аукціонного будинку Mullock's, такими речами зазвичай цікавляться колекціонери мистецтва, адже маска - це майже прижиттєвий бюст відомої людини.

Посмертну маску Сталіна знімав відомий скульптор Матвій Манізер, що був тоді віце-президентом Академії мистецтв СРСР, і відомий широкій публіці, як автор скульптур на московській станції метро "Площа Революції". ! Zn

Читайте також:

Руйнівникам пам'ятника Сталіну дали термін і оштрафували на 110 000

У Тернополі продають зошити зі Сталіним і Леніним

Руйнівникам пам'ятника Сталіну можуть дати 3 роки умовно


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі