У Дніпропетровську вже будують дешеве житло мікрорайонами

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Дніпропетровську будується «мікрорайон доступного житла». Вартість квартири в таких будинках буде мінімум на 30% дешевше за ринкову.

У Дніпропетровську повним ходом йде будівництво «мікрорайону доступного житла», розпочате в листопаді 2011 року.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул у ході презентації інвестиційних можливостей та проектів розвитку Дніпропетровської області 21 березня, яку організовано спільно з Американською торговою палатою в Україні.

За словами Вілкула, проект реалізується «за рахунок коштів бізнесу» і передбачає зведення протягом декількох років 16 п'ятиповерхових будинків на більш ніж 1 тис. квартир.

Орієнтовна вартість проекту становить понад 400 млн грн. Земельні ділянки під будівництво, а також інженерні комунікації були надані забудовникам на безоплатній основі. У результаті, як підкреслив глава Дніпропетровської облдержадміністрації, «вартість квартири в тих будинках буде мінімум на 30% дешевше ринкової вартості в тому районі; тобто, не буде більше, ніж 600 доларів за 1 кв. м».

За словами Вілкула, він особисто контролює процес будівництва, і на даний момент він ведеться на рівні другого поверху, у першому з будинків. «До вересня, безумовно, ми перший дім закінчимо», - пообіцяв глава області.

Крім проекту «Доступне житло» в області також реалізується низка інших Національних проектів, зокрема, з будівництва перинатальних центрів і сміттєспалювальних заводів.

Надалі на Дніпропетровщині спільно з Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами буде реалізовано 6 пріоритетних регіональних інвестиційних проектів на суму близько 150 млн доларів («Нове життя», «Якісна вода», «Відроджене скотарство», «Чисте місто», «Доступне житло», «Індустріальні парки» та ін.)

Відповідний п'ятирічний меморандум про співпрацю був підписаний 21 березня між Дніпропетровсько ОДА та Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. Держнацпроект, згідно з документом, забезпечить 70-75% фінансування проекту зі створення регіонального перинатального центру та співфінансування за іншими проектам.

Крім того, 21 березня Дніпропетровська область також підписала меморандум про співпрацю з Американською торговою палатою, відповідно до якого сторони будуть обмінюватися інформацією щодо залучення та реалізації інвестицій у пріоритетні галузі економіки Дніпропетровської області.

Як повідомив Олександр Вілкул, Дніпропетровський регіон має намір наростити темпи залучення прямих іноземних інвестицій (ПІІ) до рівня не менше 500 млн доларів на рік.

«Це реально: сьогодні і портфель інвестиційних проектів, які адмініструє наше Дніпропетровське інвестагентство вже понад 1 млрд доларів», - сказав дніпропетровський губернатор, додатково повідомивши, що зараз в області «реалізується 10-15 інвестиційних проектів від 50 до 200 млн доларів і від 500 до 1 тис. робочих місць. Загальний обсяг залучених ПІІ Дніпропетровського регіону на сьогоднішній день складає більше 8 млрд доларів, з яких більше 1 млрд було залучено протягом останніх двох років. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі