У Донецьку чорнобильці припинили голодування

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Постраждалі під час аварії на Чорнобильській АЕС, які проводили голодування біля будівлі Пенсійного фонду у Донецьку, заявили про досягнення компромісу з владою та про припинення акції.

Рішення про завершення пікетування було прийнято після перемовин активістів з представниками місцевої влади. Повідомляється, що за їхніми результатами чорнобильцям було обіцяно виплату пенсій у повному обсязі за листопад і грудень 2011 року. Загалом адміністрація Донецької області пообіцяла найближчим часом виділити на потреби чорнобильців близько мільйона гривень з бюджетів різних рівнів, а також із зовнішніх джерел.

Після оголошення про досягнутий компроміс мітингувальники згорнули намети за допомогою співробітників комунальних служб.

Між тим, з угодою про припинення акції протесту погодилися не всі чорнобильці. Близько десяти учасників руху відмовилися йти на компроміс з владою і заявили про продовження голодування. Незважаючи на це, намет, в якому вони знаходилися, було також знесено комунальними працівниками під час демонтажу решти наметового містечка.

Акції протесту чорнобильців проходять у великих містах України з початку осені. Приводом для їхнього початку стало внесення до Верховної ради законопроекту, який скасовує розміри фіксованих пільг для ветеранів Чорнобиля і залишає їх величину на розсуд уряду.

Голодування чорнобильців у Донецьку тривало з 14 листопада, після того як їм почали виплачувати урізані пенсії. Спочатку активісти голодували прямо в актовій залі Пенсійного фонду, а згодом розбили навпроти будівлі наметове містечко, де продовжили акцію.

23 листопада Донецький суд заборонив проведення пікетування, мотивувавши рішення надходженням погроз терактів. 27 листопада було проведено спробу силового знесення намету, під час якої один з мітингувальників помер від серцевого нападу. Згодом чорнобильці почали вести цілодобове чергування на місці табору, щоб не допустити раптового силового демонтажу наметів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі