У Донецькій області відключили телеканал опозиціонера

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Гендиректор відключеного каналу вважає, що регіонали перед виборами перешкоджають мешканцям міста дізнатися правду про дії влади. Представники місцевої влади стверджують, що не мають ніякого відношення до забезпечення телетрансляцій.

Майже по всьому місту Курахове Донецької області відключили телеканал, гендиректором якого є кандидат у народні депутати від опозиції Віктор Прилепський.
У місті Курахове мешкає близько 20 тисяч людей. Місцевий провайдер кабельного телебачення ТРК «Зеніт» нещодавно вимкнув із переліку десяти універсальних каналів або так званих соціальних каналів «Капрі ТВ», що мовить із неподалік розташованого міста Красноармійська. Хоча в ліцензії, яку видала провайдеру Нацрада з питань телебачення та радіомовлення, йдеться, що ці десять телеканалів мають транслюватися обов'язково. Це стверджує представник каналу «Капрі ТВ». І як розповідає кандидат від об'єднаної опозиції «Батьківщина» та гендиректор телеканалу Віктор Прилепський, мешканці міста Курахове вже подали скаргу до Нацради.

«Ми просто показуємо все об'єктивно, не працюємо на жодну з політичних партій. Не вихваляємо і не розповідаємо, як ми гарно живемо за Партії регіонів. Ось ми висвітлили проблему по місту Курахове. По тарифах за теплову енергію. Показали те, що курахівська ТЕЦ, яка надає таку послугу, дурить людей. Тут найвищий тариф у Донецькій області. А через те, керівництво міста і депутатський корпус здебільшого – це вихідці з Партії регіонів, то вони захищають не інтереси громади, а інтереси підприємства».

У свою чергу, мер Курахового Сергій Сажко подібні твердження відкидає. «Ми не можемо відключити цей телеканал. Я не можу вимкнути телетрансляцію. Я особисто не знаю, я телебачення не дивлюся».

Всі звинувачення у тиску з боку Партії регіонів на провайдера кабельного телебачення міський голова назвав неправдою.

Сам провайдер, телерадіокомпанія «Зеніт», а саме її директор Володимир Прутський не заперечує, що відключив телеканал «Капрі ТВ». Але відновлювати трансляцію не збирається.

«Причина одна – у нас зона невпевненого прийому цього сигналу. Ми наскільки могли, намагалися його підтримувати, транслювати. Коли ця спека аномальна пішла, сигнал взагалі впав до критичної межі, коли вже повністю стався зрив синхронізації кадрової. Кадри почали бігти – десь протягом тижня нічого не могли зробити. Я весь час зв'язувався з головним інженером. Якщо люди вимагають – зробіть, щоб він показував якісно, а якщо ми не в змозі цього забезпечити. Я його зараз маю включити? Та в мене сил нема з ним більше боротися».

Однак на телеканалі стверджують, що з їх технікою все в порядку. І що навіть у населеному пункті, розташованому далі Курахового, люди приймають сигнал з Красноармійська за допомогою звичайних антен. !zn

Читайте також:

У Донецькій області перед виборами телетюнер населенню роздають від імені регіонала (фото)

Гендиректор ТВі побоюється, що опозиційний канал можуть закрити

У Донецьку зник опозиційний телеканал ТВі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі