У Гаазі розпочався суд над Младічем

Поділитися
© cache.eb.com
Сьогодні колишній командувач військами боснійських сербів Ратко Младіч вперше постав перед Міжнародним трибуналом за звинуваченням у скоєнні військових злочинів і геноциді під час облоги Сараєва.

На цьому засіданні Р.Младіч офіційно підтвердив свою особу і місце народження. Під час слухання йому буде зачитано звинувачення у геноциді і злочинах проти людяності, і він зможе відповісти, чи визнає він свою провину за кожним конкретним пунктом чи ні.

Головне з обвинувачень, що пред'являються Р.Младічу, - геноцид - належить до різанини 7500 боснійських чоловіків і хлопчиків у місті Сребреніца у 1995 році.

Іншим важливим епізодом, що послужив основою для кількох пунктів звинувачення, є 44-місячна облога Сараєва, починаючи з травня 1992 року, яка забрала життя 10 тисяч осіб.

Генерала Р. Младіча запитають, чи бажає він заявити про свою невинність або визнати свою провину. Відмова обвинуваченого зробити яку-небудь заяву протягом 30 днів буде рівнозначна заяві про невинність, про що буде внесено запис до протоколу судового засідання.

Сербський адвокат Р.Младіча Мілош Шаліч, перед екстрадицією генерала до Гааги, стверджував, що його підзахисний не має наміру робити ніякої заяви. Раніше Р.Младіч заявив, що не визнає владу Гаазького трибуналу.

Нагадаємо, Р.Младіча було затримано у Сербії кілька днів тому в результаті спецоперації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі