У Греції почався 48-годинний страйк. За традицією в Афінах очікуються зіткнення з поліцією

Поділитися
© online.wsj.com
У 48-годинному страйку у Греції, а також в марші протесту проти нового пакету заходів зі скорочення витрат, який пройде в центрі Афін, візьмуть участь працівники громадського транспорту, водії таксі, диспетчери повітряного руху, співробітники лікарень, юристи та журналісти.

Греція охоплена 48-годинним страйком проти нового пакету заходів зі скорочення витрат, повідомила у вівторок телерадіокорпорація BBC.

Марші протесту, які зазвичай закінчуються масовими зіткненнями з поліцією, мають відбутися пізніше у вівторок в центрі Афін. Очікується, що в них візьмуть участь працівники громадського транспорту, водії таксі, диспетчери повітряного руху, співробітники лікарень, юристи та журналісти.

Акція приурочена до розгляду в парламенті заходів жорсткої економії, голосування щодо прийняття яких відбудеться в середу.

- У Греції за напади на поліцейських затримали 50 демонстрантів (ВІДЕО)

Новий пакет заходів передбачає п'яте скорочення пенсій, збільшення пенсійного віку і зменшення зарплат, страхової допомоги, допомоги з охорони здоров'я.

Цей пакет заходів дозволить зекономити 13,5 млрд євро до 2016 року.

Греція повинна прийняти ці заходи, а також схвалити бюджет на 2013 рік, щоб отримати наступну частину фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду і Європейського союзу розміром в 31,5 млрд євро і уникнути банкрутства.

Однак Демократична ліва партія, яка має меншість у трипартійної грецької коаліції, відмовляється підтримати новий пакет заходів.

Прем'єр-міністр країни Антоніс Самарас намагається заспокоїти громадськість, обіцяючи, що це скорочення зарплат і пенсій буде останнім. !zn

Читайте також:

У Греції заарештовано журналіста, який опублікував список політиків з мільйонними рахунками за кордоном

Загальний страйк у Греції: протестуючі кидають каміння і пляшки, поліція застосувала сльозогінний газ

В Афінах поліція сльозогінним газом захищає Меркель від демонстрантів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі