У храмі Львівської області викрали чотири ікони кінця XVII ст.

Поділитися
Невідомі викрали чотири ікони кінця XVII ст. з іконостасу храму у с.Волиця Древлянська Львівської області, які належать пензлю відомого іконописця Галичини Івана Рутковича.

У секторі громадських зв'язків ГУ МВС у Львівській області підтвердили, що 7 січня до міліції звернулася жителька зазначеного села із заявою про те, що з місцевого храму вкрадено 4 ікони. Зловмисники зняли навісний замок, пробралися до храму, в якому немає охоронної сигналізації, і викрали ікони.

У той же час у міліції поки не підтверджують факт, що вкрадено саме ікони пензля І.Рутковича, а чекають на результат відповідної експертизи.
За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка з проникненням), проводяться оперативно-розшукові заходи для затримання зловмисників.

Автором іконостасу храму Різдва Христового у селі Волиця Древлянська є І.Руткович - один з найвідоміших іконописців Галичини XVII століття. Він жив ​​переважно у Жовкві, де створив іконостас у церкві Різдва Христового. Також повністю або частково збереглися іконостаси, створені іконописцем у Волиці Добрянській і Волі Висоцькій.

За оцінками мистецтвознавців, Жовківський іконостас є вершиною розвитку класичного українського іконостасу XVII століття.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі