В інтернеті з'явився запис нового голови «Аль-Каїди» про "людяність" бін Ладена

Поділитися
© evpgazeta.org.ua
На джихадистських сайтах в інтернеті з'явився новий відеозапис голови «Аль-Каїди» Аймана Завахірі під назвою «Дні імама: частина перша» тривалістю 30 хвилин. За словами самого А.Завахірі, він хотів показати всьому світу бін Ладена - людину.

«Люди не знають, що він був м'яким, доброзичливим і чутливим, навіть у важкі періоди свого життя, - говорить у своєму зверненні А.Завахірі. - Такої людини ми ще не бачили».

А.Завахірі познайомився з бін Ладеном в середині вісімдесятих років у Пакистані, коли вони обидва підтримували моджахедів, які воювали проти радянських військ в Афганістані. А.Завахірі згадує, що коли бін Ладен дізнався про загибель кількох родичів нового глави «Аль-Каїди», він прийшов до нього зі сльозами на очах і обійняв його.

За словами А.Завахірі, бін Ладен також дуже дбав про своїх дітей і робив все можливе для того, щоб вони здобули хорошу освіту, незважаючи на постійні переїзди. Він також додав, що один із вчителів дітей бін Ладена погрожував їм палицею, якщо вони відмовлялися вивчати Коран.

Бін Ладен, за словами його наступника, також хотів, щоб імена тих, хто скоїв напад на Нью-Йорк та Вашингтон у вересні 2001 року, не було забуто.

«Шейх згадував про них із вдячністю, і він часто думав про 19 братів, які скоїли напад на ідола нашої епохи, на Америку», - згадує А.Завахірі.

Новий голова «Аль-Каїди» говорить, що коли він і бін Ладен ховалися в горах Тора Бора, то той особисто написав свідоцтва про смерть кожного з учасників нападу на США, тому що побоювався, що сам може загинути, і перед смертю хотів запам'ятати «імена героїчних мучеників».

Аналітики припускають, що згадуючи про свої дні з «терористом №1», А.Завахірі намагається зміцнити власну репутацію.

Як повідомлялося, У.бін Ладена було ліквідовано американськими військовослужбовцями на початку травня на віллі у Пакистані. Цілком імовірно, він жив у цьому будинку протягом кількох років.

Вийти на У.бін Ладена вдалося завдяки свідченням ув'язнених Гуантанамо, а також стеженню за ймовірними кур'єрами лідера терористичної організації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі