В ісламських країнах прокотилася хвиля антиамериканських виступів: демонстранти палять прапори США і штурмують посольства (ВІДЕО)

Поділитися
© antitotal.org.ua
В Ємені протестувальники спробували взяти штурмом американське посольство, в зіткненні з поліцією загинув один і поранено десятки людей. У Єгипті проти протестуючих застосували сльозогінний газ. В Ірані сотні людей вийшли на вулицю з гаслами «Смерть Америці».

Акції протесту проти створеного у США фільму «Невинність мусульман», в якому не найкращим чином представлено пророка Мухаммеда, 13 вересня пройшли в Ємені, Єгипті та Ірані. Протестуючі штурмували вранці посольство США у Сані, а в Каїрі біля американської дипмісії поліція змушена була застосувати сльозогінний газ.

Зокрема, в Сані, столиці Ємену, протестувальники спробували взяти штурмом американське посольство. За повідомленнями очевидців, учасники акції проникли на територію посольства і підпалили кілька автомобілів. Поліція застосувала силу, в результаті зіткнень загинув один і поранено десятки людей.

У Єгипті не менше 30 осіб отримали поранення в зіткненнях між протестуючими і поліцією. Співробітники правоохоронних органів змушені були застосувати сльозогінний газ, щоб розігнати кілька сотень пікетників біля посольства США в Каїрі.

Групи молодих єгиптян розбирали бруківку і камінням закидали поліцейські кордони. Правоохоронці відповідали тим же, а при наближенні демонстрантів ближче, ніж на 20 метрів до загороджень, кидали у маніфестантів гранати зі сльозоточивим газом. Поранено 16 протестуючих і трьох поліцейських, а також 11 єгипетських військових, які допомагали поліції в наведенні порядку.

- У Ємені мусульмани пішли на штурм посольства США: одна людина загинула, десятки поранені (ВІДЕО)

Учасники акцій спалили прапор США. Уряд Єгипту виступив з офіційним засудженням цього, але при цьому закликав народ країни до «стриманості».

В Ірані близько 500 жителів Тегерана протестували біля будівлі посольства Швейцарії, яка представляє в Ірані інтереси США. Організацією акції протесту займалися активісти однієї зі студентських ісламістських організацій радикальної спрямованості. На місці акції протесту чергували близько 200 співробітників поліції і екстрених служб. Протестувальники тримали у руках Коран і портрети духовного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї. Вони викрикували гасла «Смерть Америці» і «Смерть Ізраїлю».

У свою чергу, влада Індонезії вимагає від адміністрації відомого інтернет-сайту YouTube заблокувати користувачам доступ до скандального фільму «Невинність мусульман».

Напередодні влада Афганістану заблокувала доступ до сайту YouTube через скандальний фільм.

Нагадаємо також, що у лівійському місті Бенгазі в результаті нападу мусульман на посольство США загинув американський посол.


Між тим, знімальна група скандального фільму «Невинність мусульман» заявила, що продюсери кінострічки використовували їх, не повідомивши про свої істинні наміри.

"Вся знімальна група і актори вкрай засмучені тим, як їх використовували продюсери фільму. Ми на всі 100% заперечуємо свою причетність до цього фільму, оскільки нас ввели в оману щодо цілей його створення. Ми шоковані тим, які зміни були внесені у сценарій, і тією брехнею, яка говорилася всім залученим у процес. Ми глибоко засмучені тим, яку трагедію спричинило створення цього фільму", - йдеться в заяві, яку група акторів направила в американські ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, режисером фільму став такий собі Сем Бейсіль (Sam Bacile), проте особа, яка ховається під цим псевдонімом, досі невідома.

Раніше в інтерв'ю газеті Wall Street Journal Бейсіль стверджував, що є ізраїльтянином, а гроші на зйомку фільму, близько 5 мільйонів доларів, йому надали «100 євреїв». Крім цього, фільм створювався за активної участі пастора Террі Джонса, який отримав скандальну світову популярність після декількох публічних акцій спалення Корану. !zn

Читайте також:

Посольство США в Берліні евакуювали через загрозу теракту


Лівія обвинуватила в убивстві посла США «деякі сили Каддафі»

США евакуювали дипломатів з Лівії

Обама пообіцяв передати суду вбивць посла США у Лівії

Суд над сином Каддафі перенесений на п'ять місяців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі