У Каїрі підпалили урядову будівлю

Відео
Поділитися
© uatrip.com.ua
В Єгипті не припиняються масові заворушення, що спалахнули після трагедії на стадіоні в Порт-Саїді.

Займання в одній з будівель, що належать уряду Єгипту, сталося в Каїрі, повідомляє AFP з посиланням на місцеве телебачення.

Пожежа сталася в самому центрі Каїра - в районі Абдин, напроти будівлі МВС Єгипту. Тут після п'ятничної денної молитви зібралися тисячі протестувальників.

Точна причина займання встановлюється, проте, за даними агентства, найбільш ймовірно, що полум'я спалахнуло в результаті підпалу.

Причиною виступів, які почалися ще вчора, стали заворушення в Порт-Саїді, де в бійках і тисняві після футбольного матчу в середу загинуло більше 70 і отримали поранення сотні людей. Мітингувальники, що прийшли в центр столиці, звинувачують міністерство внутрішніх справ у порт-саїдській трагедії і вимагають негайної передачі влади в країні від військових цивільним особам.


Нинішні виступи проходять під гаслом «Спочатку - президент!». Демонстранти наполягають на негайних виборах глави держави, а вже потім, на їхню думку, має пройти обговорення і прийняття нової конституції Єгипту.

Найбільш непримиренні демонстранти зібралися в п'ятницю вдень на вулицях, прилеглих до будівлі МВС. Для розгону демонстрантів поліція застосовує сльозогінний газ, що розпилюється з декількох бронемашин, молодіжні угруповання відповідають градом каменів і пляшками із запальною сумішшю.

На самій площі Тахрір до вечора зібралося вже кілька десятків тисяч єгиптян. Тут все голосніше звучать заклики попрямувати до будівлі МВС на допомогу «передовим загонам», що чинять опір поліції. !zn

Читайте також

«Футбольні» заворушення в Єгипті тривають: двоє загинуло, понад 600 поранених

В Єгипті заарештували 47 учасників футбольного побоїща

В Єгипті в сутичках після футбольного матчу загинуло 73 людини (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі