У Києві викрадено голову компанії "Нафтогазвидобування"

Поділитися
За однією з версій, причина викрадення - отримання викупу, за іншою - це переділ грошового бізнесу.

У Києві невідомі зловмисники викрали голову правління великої газодобувної компанії ПрАТ «Нафтогазвидобування» Олега Семінського. За однією з версій, причина викрадення - отримання викупу, за іншою - це переділ грошового бізнесу. У МВС поки подробиць не розголошують, посилаючись на таємницю слідства, пише газета "Сегодня".

Оголошення про зникнення Семінського висять на кожній станції метро: 38-річний Олег Семінський був одягнений в модельну норкову шапку і шкіряну куртку з коміром з норки фірми Zilli. Окрім того, на бізнесменові були черевики 46-го розміру темного кольору фірми Gucci. «3 лютого о 18.30 в Києві Семінський виїхав на своєму автомобілі Toyota Camry з паркінгу на вул. Костянтинівська, 15», - написано в оголошенні.

Міліція порушила кримінальну справу за статтею «Умисне вбивство», хоча мертвим Семінського не знайшли. «На під'їзді до будинку Семінському перегородили дорогу два автомобілі, і його викрали. Його родичі сподіваються, що він живий, і готові на все. Хоча ніяких пропозицій про викуп, наскільки мені відомо, не надходило», - сказав начальник ЦГЗ МВС України Володимир Поліщук.

У парламенті цю тему активно обговорюють, оскільки Семінський близький до екс-глави МНС Нестора Шуфрича. «Семінський - це не просто найманий топ-менеджер, у нього самого був свій бізнес з продажу автомобілів. Олег - самодостатня людина і дуже забезпечена. Схоже, що його вкрали з метою викупу», - сказав один з депутатів.

Друга версія - переділ власності. За даними ЗМІ, «Нафтогазвидобування» володіє 8 свердловинами в Україні, серед яких одна з найглибших в Європі експериментальних свердловин із глибиною у 6 км.

Джерело, близьке до оточення Шуфрича, повідомило виданню, що охочих придбати це підприємство багато. «Я думаю, Семінський міг стати жертвою бізнес-поділу», - заявило джерело.

Як повідомлялося, раніше гендиректора ПрАТ «Нафтогазвидобування» Олега Семінського було оголошено зниклим безвісти. Увечері 3 лютого Семінський на власній автівці виїхав з офісу компанії і додому не повернувся. Вночі 4 лютого його дружина подала заяву на розшук.

За час свого існування «Нафтогазвидобування» змінювала власника паралельно зі зміною влади в Україні. За даними ЗМІ, у даний момент компанія контролюється Нестором Шуфричем.

Шуфрич у 2002 році придбав більш ніж 50% акцій «Нафтогазвидобування», у 2005 він продав їх іншим особам «з метою захисту від тиску політичних опонентів». При цьому він зберіг за собою 10-річний опціон на викуп акцій компанії. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі