У Києві знесуть автостанцію «Видубичі»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Через будівництво естакади через міст Кирпи, яка повинна пройти по території автостанції «Видубичі», у ніч з вівторка на середу було перекрито в'їзд на автовокзал.

Попереджувальні оголошення з'явилися лише у вівторок ввечері, та й то лише у декількох маршрутах. У підсумку однин із найбільш популярних напрямків, яким користувалися щодня 8 тисяч пасажирів, виявився недоступним.

Ще 7 червня звідси можна було доїхати до Конча-Заспи, Кагарлика, Обухова, Сміли, Кіровограда, Черкас, Чигирина, Звенигородки, Жовтих Вод, Каніва, Богуслава. Тепер до будівлі вокзалу зайти не можна, вхід перекрито, а саму будівлю готують під знесення.

Поки проблему вирішили лише з маршрутками, які їдуть до Обухова - їх перенесли на іншу сторону дороги, до супермаркету. З іншими перевізниками ситуація поки залишається незрозумілою. Як розповіли на автовокзалі, вони шукають собі місце на інших станціях.

Але цей процес може затягнутися. Для того, щоб перейти на іншу автостанцію, яких у Києві 6, включаючи центральний автовокзал, потрібно звернутися до Департаменту автотранспорту зі схемою перевезення, отримати дозвіл, і тоді вже возити пасажирів. Але всі станції переповнені.

«Ми вже у себе не брали інші маршрути, оскільки немає місця», - розповідає начальник автостанції «Видубичі» Людмила Стукалова. На «Південній» вчора не змогли відповісти, чи приймуть ще перевізників. «Ми не поїдемо на «Поділ» або «Дачну», а центральний вокзал забитий. Просто не знаю, що робити», - розповідає директор автопідприємства Віталій Хмиз.

Нагадаємо, автостанція «Видубичі» вже кілька років чекала подібного рішення влади. Зараз, коли у держави з'явилися гроші на закінчення робіт на мосту Кирпи, їх попросили з'їхати. Але влада запевняє, що проблему незабаром вирішать. Буквально через кілька десятків метрів від станції скоро почнуть будувати новий 5-поверховий автовокзал, а по території старого прокладуть під'їзну дорогу. А поки цього немає, у «Київпастрансі» говорять, що вирішують проблему і зроблять так, щоб всі перевізники були розподілені на автостанції «Південна» (Голосіїво) та Центральному автовокзалі на Московській площі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі