У Києві забудовники нищать Замкову гору: вже вирубили сотню вікових дерев (фото)

Поділитися
© bryhynets.com
Складається враження, що київській владі мало скандалів з Гостинним двором, Андріївським узвозом та схилами Дніпра, вона «розігріває» нову гарячу точку на карті міста.

У Києві продовжується нищення Замкової гори: працює важка техніка, вантажівками вивозиться ґрунт, вже зрізано близько сотні дерев, значна частина яких вікові, повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

Нагадаємо, що руйнування Замкової гори з боку Фролівської вулиці почали ще минулої пятниці, 20 липня. Тоді ж голова профільної комісії Київради звернувся до голови КМДА Олександра Попова з проханням зупинити нищення легендарної місцини.

"Представники КМДА повідомили, що будівельні роботи не ведуться, а лише вивозиться сміття. Та насправді забудовники обдурили КМДА. Оскільки вже існує загороджений будівельний майданчик, де проводяться роботи", - зазначив Бригинець.

Депутат зауважив, складається враження, що владі мало скандалів з Гостинним двором та схилами Дніпра, вона «розігріває» нову гарячу точку на карті міста.

«Зараз існує реальна загроза знищення історичної пам’ятки. Минулого року нам ледве вдалося зберегти залишки гори Щекавиці і в даному випадку громадськість теж відступати не збирається», - заявив Бригинець.

З приводу нищення зелених насаджень Бригинець звернувся до екологічної прокуратури та прокуратури Києва з проханням перевірити діяльність підрозділів Міністерства екології та КМДА щодо бездіяльності влади, яка допустила масове знищення паркової зони в центрі Києва.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram

Нагадаємо, Замкова гора (Хоревиця) - історична місцевість Києва. Залишок правого, високого берега Дніпра з крутими схилами. Наряду з Щекавицею, Старокійвською горою та річкою Либідь є одним з основних символів Києва, пов’язаних з легендарними засновниками міста. !zn

Читайте также:

Теперь застройщики могут самовольно вырубать деревья и другие зеленые насаждения

Суд не признал Гостиный двор культурной ценностью Киева

На Крещатике вырубили почти 100 молодых деревьев ради фанзоны Евро-2012 (фото)

В киевском сквере за ночь срубили 84 дерева

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі