У Криму палає Ялтинський заповідник: вже вигоріли 2,5 га лісу

Поділитися
Складність полягає в тому, що епіцентр пожежі знаходиться у важкодоступному місці: дує ураганний вітер, який не дозволяє підняти в повітря вертольоти для гасіння пожежі. Загасити полумя намагаються 400 рятувальників.

У кримських горах над Ялтою, на території місцевого заповідника, у понеділок, 25 червня, сталась пожежа. Причиною стала блискавка, яка вдарила у одне з дерев.

Рятувальники гасять вогонь вже третій день. Пожежники не можуть дістатися до місця пожежі через важкодоступну місцевість і сильний вітер.

Як повідомили у Ялтинському гірничо-лісового заповіднику, пожежа сталася о 16:15. Станом на сьогодні вогонь знищив майже 2,5 га лісу. На місці пожежі працюють 400 рятувальників.

"Блискавка вдарила в дерево, яке загорілося і вогонь від нього перекинувся на решту лісу. Вже вигоріло 2,5 гектара. Складність полягає в тому, що це важкодоступне місце, продовжує дути ураганний вітер. Він не дозволяє підняти в повітря вертольоти для гасіння пожежі", - розповів директор місцевого заповідника Володимир Капітонов.

Рятувальники працюють на місці пожежі цілодобово.

"У понеділок дощу як такого не було, була сильна гроза. Блискавка вдарила у дерево, яке стояло на скелі. Туди дуже важко дістатися і під'їхати. Приїхали допомагати всі, хто міг - люди з Бахчисараю, Сімферополя. Це місце вважається лісовим господарством Криму. Вогонь досі великий через сильний вітер. До гасіння пожежі залучено підрозділи МНС та заповідника. Там працює близько 400 людей і 45 одиниць техніки. Вертоліт зливає з бочки воду", - розповіла чергова місцевого заповідника. !zn

Читайте також:

В Одесі згорів вже п’ятий ресторан за півроку

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі