У Кувейті на спортивних змаганнях замість гімну Казахстану пролунав «гімн» з фільму «Борат» (відео)

Відео
Поділитися
© decan.kz
Замість гімну рідної країни казахській спортсменці довелося слухати "гімн" з фільму "Борат: культурне дослідження Америки на благо славного народу Казахстану". Спортсменка не знала, як реагувати, і вислухала його, як і належить, - приклавши руку до серця.

У Кувейті на гран-прі з кульової стрільби Азіатської конфедерації стрільби, що проходить під егідою еміра Кувейту шейха Сабаха аль-Ахмада аль-Сабаха, замість державного гімну Казахстану організатори увімкнули "гімн" з фільму "Борат: культурне дослідження Америки на благо славного народу Казахстану".

Казахська спортсменка, що посіла перше місце, не знала, як реагувати, і вислухала його, як і належить, - приклавши руку до серця.

У Казахстані фільм "Борат" офіційно не заборонено. Але МЗС Казахстану пояснив компаніям-прокатникам, що вони повинні проявити відповідальність і не показувати фільм. Представник МЗС Мухтар Карібай навіть назвав актора Сашу Барона Коена психічно нездоровою людиною і погрожував йому "судовим розглядом". Тоді Коен, єврей за національністю, відповів у дусі свого екранного героя: "Я повністю підтримую мій уряд у вирішенні подати до суду на цього єврея".

Вигаданий герой Коена - казахський тележурналіст Борат Сагієв - навіть був офіційно визнаний Держдепартаментом США жертвою цензури з боку уряду Казахстану, коли у 2005 році уряд республіки визнав образливим зміст сатиричного сайту, що належить Саші Барону Коену, і заблокував його у доменній зоні ".kz". !zn

Читайте також:

Росія і Казахстан створять «мусульманський Facebook»

Заборонений плід із казахським корінням. Скандальний «Борат» як апогей PR-технологій

Саша Барон Коен зніметься у новому фільмі Тарантіно

Саша Барон Коен зіграє роль Саддама Хуссейна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі