У латвійському дитячому садку дітям провели "урок патріотизму" люди у формі Waffen SS (відео)

Відео
Поділитися
© ves.lv
У Ризі представники асоціації «Латиський солдат» Іво Лембергс і Нормунд Ерумс у формі легіонерів латиської дивізії Waffen SS провели дітям урок «патріотичного виховання».

В одному з дитячих садків столиці Латвії двоє людей у формі легіонерів латиської дивізії Waffen SS провели урок «патріотичного виховання». Заняття з 3-4-річними вихованцями дитячого садка Pucite («Совушка») провели представники асоціації «Латиський солдат» Іво Лембергс і Нормунд Ерумс.

Під час уроку вони показали дітям гранати, пістолети, автомати і кулемет, якими воювали латиські легіонери SS під час Другої світової війни.

У пострадянській Латвії бійці латвійського легіону Waffen SS вважаються борцями за незалежність країни. Щороку, 16 березня, ветерани дивізії та їхні прихильники зі схвалення місцевої влади влаштовують ходу. Цього року в заході взяли участь більше тисячі осіб.

Ці акції неодноразово викликали невдоволення російської сторони, яка з року в рік нагадує, що Нюрнберзький трибунал визнав SS злочинною організацією.

У свою чергу, президент Латвії Андріс Берзіньш незабаром після останнього параду ветеранів СС у Ризі заявив, що не бачить підстав для критики заходів у день їхньої пам'яті 16 березня. На його думку, ще у 1950 році американська Комісія щодо переміщених осіб затвердила, що латиські легіонери не є військовими злочинцями, а в 1955 році Верховна Рада СРСР прийняла постанову про їхню реабілітацію.



Латиський легіон SS був створений німецьким командуванням в роки Другої світової війни на території Латвії з двох гренадерських дивізій. У березні 1943 року підрозділи легіону вступили в бій з Червоною Армією в районі річки Великої біля міста Острів Псковської області. Рейхсфюрер SS Генріх Гіммлер 24 березня 1943 року видав наказ, що уточнює поняття «латиський легіон» в якості загального визначення для латишів, які проходять службу у всіх латиських військових формуваннях, включаючи поліцейські батальйони. Всього в лавах латиського легіону було близько 150 тисяч осіб. !zn

Читайте також:

У Ризі пройшов марш латиського легіону «Ваффен СС»

Роздуми про пам'ять Другої світової війни в Європі

У фойє латвійського телеканалу повісили свастику з фотографій співробітників

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі