У Лівії ісламісти в річницю теракту 9/11 вбили посла США (ВІДЕО)

Поділитися
© promptnews.info
Напад на американське консульство в Лівії відбувся незабаром після того, як було оголошено про плани влади США продемонструвати кінострічку, яку мусульмани по всьому світу розцінили як образу пророка Мухаммеда.

У лівійському місті Бенгазі ввечері 11 вересня бойовики, озброєні гранатометами, атакували консульство США. У результаті обстрілу загинули троє співробітників дипмісії, а також американський посол. Дві людини постраждали. Відповідальність за напад узяло на себе угрупування "Послідовники шаріату».

В результаті обстрілу з гранатометів будівлі було завдано серйозної шкоди, пізніше значна частина її вигоріла. Посол США у Лівії Крістофер Стівенс прибув в Бенгазі з коротким візитом, і саме в момент теракту він знаходився в будівлі консульства. Дипломат помер від отруєння чадним газом. Також загинули двоє охоронців консульства, громадяни США. Особа ще однієї жертви нападу встановлюється.

Крістофер Стівенс був призначений послом в кінці травня. Раніше, в розпал збройних дій в Лівії, він був емісаром президента США Барака Обами з налагодження зв'язків з Перехідною національною радою. При правлінні Муаммара Каддафі - з 2007 по 2009 рік - Стівенс був заступником керівника посольства США в Тріполі.

Інформацію про загибель посла і співробітників консульства вже підтвердив віце-прем'єр Лівії Мустафа Абісагур. «Посол Стівенс був одним Лівії. Ми шоковані подією ... Я висловлюю вищий ступінь засудження у зв'язку з цим варварським актом», - заявив він

Тіла загиблих вже доставлені в аеропорт Бенгазі, звідки їх вивезуть у Тріполі. Після цього загиблих доставлять на базу США у Німеччині. Влада США прийняла рішення евакуювати посольство в Бенгазі.


Напад на американське консульство відбувся незабаром після того, як було оголошено про плани влади США продемонструвати кінострічку, яку мусульмани по всьому світу розцінили як образу пророка Мухаммеда і їхньої релігії. Що на день раніше призвело до аналогічного нападу на посольство США - у Каїрі. Там у вівторок увечері сотні маніфестантів спробували прорватися в будівлю дипмісії і зірвали американський прапор, помістивши замість нього чорне полотнище з написом «Немає Бога, крім Аллаха, і Мухаммед - пророк його». !zn

Читайте також:

Парламентські вибори в Лівії закінчилися перестрілкою між поліцією і протестувальниками

Засуджених у Лівії українців змушують ремонтувати військову техніку

Правозахисники звинуватили американські спецслужби в тортурах противників Каддафі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі