У Лондоні затримано «ідеолога» терактів 11 вересня

Поділитися
Радикального мусульманського проповідника Абу Катаду знову заарештовано у своєму будинку в Лондоні. Раніше його було випущено з британської в'язниці у зв'язку з рішенням Європейського суду з прав людини. Судовий процес навколо його екстрадиції з Великобританії триває 6 років. Абу Катада був духовним наставником Мохаммеда Атти - ватажка групи викрадачів пасажирських літаків, які здійснили 11 вересня 2001 року серію терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні.

Радикальний мусульманський проповідник Абу Катада, який був випущений з британської в'язниці в середині лютого, знову заарештований у своєму будинку в Лондоні. Про це передає SkyNews. У найближчі години очікується депортації Абу Катади до Йорданії, де він постане перед судом за звинуваченням у терористичній діяльності.

Той факт, що Абу Катада був випущений з британської в'язниці у зв'язку з рішенням Європейського суду з прав людини у Страсбурзі, викликав широку полеміку у британському суспільстві. Зараз все говорить про те, що уряд Сполученого Королівства зміг повністю виконати вимоги ЄСПЛ і Абу Катаду буде передано йорданській владі.

Радикальний проповідник, справжнє ім'я якого Омар Махмуд Мохаммед Отман, прибув до Великобританії у 1993 році за підробленим паспортом. За інформацією британської влади, він мав «найширші контакти з терористичними лідерами по всьому світу», у тому числі з ліквідованим в минулому році ватажком «Аль-Каїди» Усамою бен Ладеном. Окрім того, Абу Катада був духовним наставником Мохаммеда Атти - ватажка групи викрадачів пасажирських літаків, які здійснили 11 вересня 2001 року серію шокуючих терактів у Нью-Йорку і Вашингтоні.

У 1999 році в Йорданії Абу Катада був заочно засуджений до довічного ув'язнення у зв'язку з організацією серії терактів.

Сам він неодноразово заявляв, що у Хашимітському Королівстві йому можуть загрожувати тортури і що його вирок базується на свідченнях, які було надано під тиском. Судовий процес навколо його екстрадиції з Великобританії триває 6 років. !zn

Читайте також:

ЦРУ організувало фальшиву вакцинацію, щоб отримати ДНК членів родини бін Ладена

«Аль-Каїда» обрала нового лідера

Екс-агент ЦРУ: Бін Ладен помер ще п'ять років тому

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі