У Міноборони похвалилися, що українські льотчики вперше за 5 років налітали по цілих 20 годин

Поділитися
За словами командувача Повітряними силами Збройних сил України Юрія Байдака, в порівнянні з тим же періодом 2011 року, у 2012 році в авіабригадах майже вдвічі зросла кількість проведених льотних змін.

У I півріччі 2012 року середній наліт одного військового льотчика вперше за останні п'ять років склав більше 20 годин. Про це повідомив командувач Повітряними силами Збройних сил України Юрій Байдак.

Він нагадав, що завдання довести наліт кожного військового льотчика не менше, ніж до 20 годин, поставив навесні новий міністр оборони Дмитро Саламатін.

"Ті, хто входить до складу певних екіпажів, провели в повітрі за штурвалом літака майже 25 годин. Такий показник був досягнутий вперше за останні 5 років", - повідомив він.

У Житомирській області мало не розбився вертоліт з міністром оборони Саламатіним

За його словами, у порівнянні з тим же періодом 2011 року, в 2012 році в авіабригадах майже вдвічі зросла кількість проведених льотних змін. "Враховуючи те, що загальний наліт льотчиків Повітряних сил виріс більш ніж у 2 рази, відповідно в 2 рази зріс показник нальоту на одного льотчика", - зазначив командувач Повітряних сил.

Він підкреслив, що особливо відчутний приріст льотних годин відзначений у курсантів льотного факультету Харківського університету Повітряних сил. За даними Байдака, за 1 півріччя минулого року наліт на одного курсанта становив менше 2 годин, за 1 півріччя 2012 року - 12: годин.

Також командувач ПС української армії повідомив, що цього року льотчики отримали можливість збільшити нальоти завдяки тому, що підприємства вітчизняного ОПК змогли забезпечити ремонт і модернізацію авіатехніки, яку стабільно поставляли в бригади тактичної авіації. Він також зазначив, що питання з ремонту і модернізації військової авіатехніки тримає на особистому контролі міністр оборони Дмитро Саламатін.

"Упевнений, що за результатами року буде виконане і наступне завдання міністра оборони - не менше 40 годин нальоту на екіпаж за результатами року", - резюмував командувач Повітряними силами Збройних сил України. !zn

Читайте також:

Бойові свині Саламатіна

Парад ВВС: льотчики вибили стекло в бразильському суді (відео)

Москва просить Київ передати їй в оренду полігон «Нитка»

Український льотчик розповів про найманців у країнах Африки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі