У Миколаєві розкрили групу «чорних трансплантологів»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
СБУ розкрила чергову групу «чорних трансплантологів». Злочинці діяли в Миколаєві.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили протиправну діяльність організованого злочинного угруповання з числа працівників Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи, повідомляє прес-служба СБУ.

СБУ встановила, що в січні 2011 працівники Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи без отримання відповідної ліцензії МОЗ України, всупереч чинному законодавству вилучали у донорів-трупів анатомічні утворення, тканини, їх компоненти та фрагменти для подальшого незаконного продажу з метою виготовлення біоімплантатів.

«Працівники бюро, використовуючи важкий морально-психологічний стан родичів померлих, шляхом обману отримували від них відповідну згоду на взяття анатомічних матеріалів (попередньо повідомлялось родичам про необхідність вилучення лише невеличкої частини тканини у померлого, а фактично вилучалось від 20 до 50 фрагментів).Інколи такі згоди отримувались у сторонніх осіб, а в документ вносилися неправдиві відомості щодо ступеня родинних зв’язків особи, яка надала згоду», - наголошується в повідомленні СБУ.

Зловмисники були затримані співробітниками СБУ 24 лютого 2012 року у час завантаження анатомічних матеріалів у машину для подальшого перевезення.

Під час огляду автомобілю було виявлено конверти з великими сумами грошей, які призначалися судмедекспертам, причетним до незаконного вилучення анатомічного матеріалу.

Слідчий відділ УСБ України в Миколаївській області, за рішенням органів прокуратури, порушив кримінальну справу за ч. 4 ст. 143 Кримінального кодексу за фактом незаконної торгівлі органами або тканинами людини.

Нагадаємо, що останнім часом в Україні найбільший резонанс викликала справа «чорних трансплантологів» з Національного інституту хірургії та трансплантології ім. !zn

Читайте також

Юридичні аспекти трансплантації

Після затримання трансплантологів в інституті Шалімова нікому оперувати

У МВС вважають передчасним говорити про міру відповідальності медиків інституту Шалімова в справі «чорних трансплантологів»

В інституті ім. Шалімова заявляють про непричетність до
«чорної трансплантології»

Міліція розкрила групу «чорних трансплантологів» з інституту ім.Шалімова

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі