В Одесі більшість батьків першокласників обрали для навчання українську

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
52 відсотки батьків написали заяви, в яких висловилися, щоб їхніх дітей навчали на державній мові, а 48 відсотків обрали для своїх дітей російську мову навчання. Проте Одеська міськрада збільшила кількість російськомовних класів.

Більшість батьків, що направляють своїх дітей у перші класи одеських шкіл, обрали українську мову навчання. Про це повідомила на прес-конференції заступник начальника Управління освіти Одеської міськради Вікторія Іщенко.

За даними управління, 52 відсотки батьків написали заяви, в яких висловилися, щоб їхніх дітей навчали на державній мові, а 48 відсотків обрали для своїх дітей російську мову навчання.

- Янукович підписав мовний закон

Водночас, кількість російськомовних класів у поточному році, порівняно з минулим роком, зросла: 1 вересня буде відкрито 33 таких класи, а в 2011 році їх було 26. Іщенко зазначила, що перші класи формувалися в цьому році за обраними батьками мовами навчання (російська або українська) згідно з прийнятою Одеською міськрадою «Програмою збереження і розвитку російської мови на період з 2011 по 2015 роки». «Російських класів не буде тільки в українській гімназії № 7, - констатувала Іщенко, - оскільки рада гімназії проголосувала за дотримання Статуту навчального закладу і відмовилася навчати дітей на цій мові».

У зв'язку з різким збільшенням у минулому році першокласників, які навчаються російською мовою, за рахунок міського бюджету додатково закуплено 815 комплектів підручників, підсумувала заступник начальника Управління освіти. !zn

Читайте також:

Опозиція блокуватиме «мовний Чорнобиль» у місцевих радах

У Донецьку вже пообіцяли прийняти «свій підзаконний акт», щоб офіційно закріпити статус російської мови


Опозиція обіцяє скасувати мовний закон, а Януковича і Литвина притягнути до відповідальност
і

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі